Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

December

Apoteket flytter sammen med Kvickly!

I efteråret 2018 flytter Otterup Apotek ind hos Kvickly og indretter et moderne apotek med mere plads til kunderne og en varerobot under loftet.

Otterup: Fem rundstykker, en liter mælk og en samtale om din nye medicin.

Alt sammen kan klares på samme adresse, når Otterup Apotek flytter ind hos Kvickly i Nørregade. Hvornår flytningen sker, ligger endnu ikke helt fast, men engang i efteråret 2018 er bedste bud lige nu.

Apoteket overtager cirka 300 kvadratmeter i den ene ende af butikken, hvor Kvickly i dag blandt andet sælger legetøj og elektronik, og apoteket får egen indgang ud mod Nørregade lige ud for busstoppestedet. Det bliver dog også muligt at komme på apoteket inde fra Kvicklys bagerafdeling.

Det og mere kan du læse på fyens.dk her.

November

Alle partier med i konstituering.

Alle fem partier i den kommende kommunalbestyrelse indgår i konstituering. Se her, hvordan udvalgsposterne bliver fordelt.

Nordfyn: Venstre, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Det Konservative Folkeparti har indgået en konstitueringsaftale i Nordfyns Kommune.

- Det var vores plan A med en bred konstituering, og denne aftale følger vel i bund og grund godt op på valgkampen, hvor partierne har vist, at man har været enige om mange ting i den forgangne periode. Nu har vi fundet sammen igen om en konstituering, og vi kan se, at alle har været interesserede i at komme med, siger borgmester Morten Andersen (V).

Læs hvordan udvalgsposterne er fordelt her.

Otterup Farvehandel 10 år hos Gunner!

I dag er det 10 år siden Gunner overtog Otterup Farvehandel. Igår var det 20 år siden Gunner blev udlært farvehandler.

Det borger for kvaliteten, når vi skal have gode råd om farver og farvelægniing, malingstyper o. lign.

Gunner og Otterup Farvehandel fejrer med en række gode tilbud i forretningen - tilbud der gælder helt frem til 11. november.

Stort tillykke til Gunner herfra.

Se Otterup Farvehandels FBside her.

September

Fejring af 40 nye skilte!!!

Nordfyns Kommune er i gang med at forbedre formidlingen af natur, friluftsliv, kulturarv og lokalområder i hele kommunen. Derfor sættes der flotte formidlingsskilte op udvalgte steder på Nordfyn i løbet af 2017 og 2018.  I alt sættes der 20 store og 20 små skilte op, som alle fortæller om Nordfyns historie, kulturarv, friluftsmuligheder, natur, seværdigheder, sagn og myter.

Nu begynder vi at sætte skiltene i jorden, og det vil vi gerne fejre.

PROGRAM:

13.30: Tale ved Kurt Christensen, formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget
13.45: Tale ved Per Olesen, direktør for Nordfyns Erhverv og Turisme
14.00: Afsløring af skiltet i Otterup - herefter sandwich, øl og vand.

Arrangementet slutter kl. 14.30

Jo da, vi er alle inviteret til at fejre de nye skilte. Måske burde Kommunen have skrevet i artiklen at det foregår fredag den 6. oktober på Torvet i Otterup!

Artiklen kan læses her.

Postnord Danmark Rundt kom forbi.

Vel det største enkelt arrangement i Otterups historie, der kun varede 2 timer!

Et fantastisk flot tilrettelagt arrangement og meget tydeligt lavet af nogen der har prøvet det mange gange før.

Stort set alt hvad der kunne krybe og gå i Otterup var tilstede - om det så var julemenden havde han også fundet vej til arrangementet, der gik ud på at Kongeetapen i Post Danmark Rundt skulle sættes igeng fra Otterup, for at ende i Vejle.

Det må være rekordt for besøgende på Torvet på en gang.

Se billeder fra arrangementet her.

Borgermødet om Torvet.

Omkring 30 var mødt frem til Kommunens borgermøde om Torvets fremtidige udseende.

Kommune Nana fremlgde et forslag til hvordan Torvet kunne se ud. Et forslag der indeholdt både gode og mindre gode forslag.

Der blev da også diskuteret meget om oplægget og der kom flere gode nye idéer om tiltag.

Vores alle sammens Franz Rohde kom efter vor mening med det bedste forslag, nemlig at fjerne den ene række parkeringspladser, på den nye (og midlertidige) parkeringsplads på Torvet.

Forstået på den måde at den inderste række af pladser ind mod Torvet blev fjernet og den anden række fik indkørsel fra Bredgade. Derved kunne man udvide Torvet væsentligt.

Se den foreløbige plan for det nye Torv her.

August

Mor og datter overtager Café Laura.

Anne (mor) og Karina Kjeller overtager Café Laura fra svigersønnen Henrik Lønfeldt.

Det er sket her pr. 1. august og de to damer er allerede igang med at lave om på konceptet.

Der er foreløbig nye åbningstider: Hver dag fra 1130 til 21. Også menukortet er blevet ændret. Der er luget ud i caféretterne, som er skiftet ud med mere god dansk mad.

Der sker også et lille navneskift fra Café Laura til Hos Laura. Navnet Laura består da Laura er navnet på Annes barnebarn og Karinas niece.

Hos Laura kan følges på FB her.

Juli

Karl Marius har udvidet.

Efter LokaJournalen er overgået til Fynske Medier og flyttet til Jernbanegade, har deres gamle lokaler i Bredgade stået tomme.

Det er der nu lavet om på, da Karl Marius har brækket væggen ned til naboen og har indtaget lokalerne, med et ekstra billardbord og en spillehal.

Tillykke til Karl Marius med udvidelsen der muliggør større billardturneringer - som vi er nogen der glæder sig til.

ENDELIG!

Så lykkedes det Nordfynsspillene at få en premiere uden regn. Det kunne ses på puplikum, hvor hele 360 var kommet til premieren.

Årets opsætning Evita, bygger på den sande historie om Eva Peron, der kommer fra fattige kår i Argentina, bliver radio- og filmstjerne og til sidst Argentinas førstedame inden hun dør af cancer kun 33 år gammel. Det er den ultimative Askepot-historie om en kvinde, der på den ene side var ualmindeligt ambitiøs, ikke bange for at bruge sin seksualitet og givetvis også korrupt, men også en kvinde, der byggede skoler, børnehjem og hospitaler og gav Argentinas kvinder stemmeret som de første i Sydamerika. Evita er ikke sådan at sætte i bås.

Igen en flot forestilling med en god historie på Nislevgård, der var sat dygtigt op med beskedne midler. Flotte kostumer og fine præstationer af skuespillerne. Desværre blev deres præstationer lidt hæmmet af et lydanlæg der ikke virkede optimalt.

År efter år bliver vi betaget af hvad man kan få til i lille Otterup og Evita er ingen undtagelse. Snyd ikke dig selv for godt 2 timers super underholdning - kom og se forestillingen sammen med dine venner.

Se stemningsbilleder fra forestillingen her.

Juni

Trist, trist, trist.

Hvor er det ærgerligt at vejret har så stor betydning for succes eller fiasko på de arrangementer der holdes på Torvet.

Otterup Håndboldklub havde sammen med Sweet Sound organiseret en koncert med hele tre orkestre i fredags, med overskriften "Otterup Rock'er".

Der var meget god musik, men desværre var vejrguderne ikke med arrangørerne og med en 30 - 40 tilskuere blev det en økonomisk bet for arrangørerne.

Det er ærgerligt når vi ved, at havde det været 5 grader varmere og solen havde skinnet; så havde der været rigtig mange for at nyde musik, mad og en pilsner.

Sådan skulle det desværre ikke være, og det får en til at tænke på hvad vi kan gøre for at gøre arrangementerne mindre vejrafhængige!

Årets Knold: Claus Thordal.

Helt fortjent blev formanden for Klintebjerg Bådelaug kåret til Årets Knold, på grund af Claus' og resten af bestyrelsens arbejde med at få renoveret Klintebjerg Havn.

Det lykkedes jo som bekendt Bådelauget at få 3,7 mio.kr. fra Maerskfonden til renoveringen af havnen, samt en lille udvidelse.

Det har været et flerårigt projokt, hvor Bådelauget har været vedholdende og gjort et enormt stykke arbejde for at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Stor tillykke herfra.

Maj

Kommunen skal udføre parkeringkontrol!

Ingen andre fynske kommuner vil samarbejde med Nordfyns Kommune om parkeringskontrol, og derfor har Teknik- og Miljøudvalget nu besluttet sig for en løsning, hvor kommunen selv skal kontrollere parkeringer.

Alternativet var at hyre parkeringsselskabet P-Nord, som er kendt for at udskrive mange bøder i Odense. Modellen, hvor Nordfyns Kommune selv kontrollerer parkeringer, forventes at koste 117.500 kroner om året.

De penge er dog ikke en del af kommunens nuværende budget. I det beløb er indregnet en forventning om at udskrive 250 årlige parkeringsbøder på 510 kroner, hvoraf staten tager halvdelen.

Det skriver fyens.dk

April

Faktabygningen er væk...

...og det har den været i snart tre uger. Det er vi rigtig mange der er rigtigt glade for, meeeen det er lidt synd man er stoppet midt i projektet så det nu er en stendynge der ligger og ødelægger vores eller rimeligt pæne Torv.

Det er for længe siden afsløret at der skal være midlertidige parkeringspladser på arealet og uden vi skal gøre os kloge på noget vi ikke har forstand på, skulle man tro at det vil være en forholdsvis enkel sag at blive færdig med det projekt!?

Februar

Bent Dyssemark er død.

Nordfyns første borgmester, Bent Dyssemark, er død uden forudgående sygdom. Det skete lørdag aften, to uger før han ville være fyldt 75 år.

Bårdesø: Tidligere borgmester Bent Dyssemark (V) døde lørdag aften i en alder af 74 år.

Det skete uden forudgående sygdom. Så sendt som lørdag middag deltog han i et møde i sit parti Venstre på Mørkenborg Kro i Veflinge, hvor også energiminister Lars Christian Lilleholt og Nordfyns borgmester, Morten Andersen, deltog.

Lørdag aften ville han se til kalvene i stalden, men kom ikke tilbage.

Det og mere skriver fyens.dk her.

HURRAHHH... Øjenbæen rives ned.

Det bliver en stor dag for Handelsforeningen, når kommunen den 20. februar starter nedrivningen af Faktabygningen, der har været en torn i øjet, på alle der har deres gang i midtbyen og Handelsforeningen har om nogen skubbet på for at bygningen skal væk.

Nordfyns Kommune har købt Bredgade 17 (tidligere  Faktabutik) og har planlagt en nedrivning af bygningen som vil foregå i perioden 20. februar – 31. marts 2017

Nedbrydningen af bygningen betyder at dele af torvet afspærres (se vedhæftet plakat) Vi opsætter denne plakat i bygningens vinduer til information. Vil I have mulighed for også informere via jeres website eller Facebook side som oplysningen kommer ud til så mange som muligt.

Nedbrydningen sættes i gang med en event på grunden  Borgmesteren Morten Andersen  Igangsætter nedrivningen  torsdag den 23. februar 2017 kl 14.30. Alle er velkommen

Januar

Peder Svensson fra Krogsbølle ny spidskandidat!

Dansk Folkeparti opstiller Peder Svensson som spidskandidat på Nordfyn.

Efter Rene Lundegaards skilsmisse fra Dansk Folkeparti har partiet nu valgt hans afløser som spidskandidat til kommunalvalget 21. november. Det bliver Peder Svensson.

Partiet har på sin nytårskur netop godkendt hans kandidatur, som han luftede interessen for tilbage i september. Ved det seneste kommunalvalg stillede han op for Venstre, men blev ikke valgt.

Det og mere skriver fyens.dk her.

LokalJournalen bliver en del af Ugeavisen Nordfyn.

Ikke overraskende bliver LokalJournalen nu en del af Ugeavisen Nordfyn og det kan vel også være hamrende ligegyldigt, eftersom det er de samme mennesker der laver de to aviser og begge aviser omdeles til de samme adresser på Nordfyn.

Fyens.dk skriver:

"Fra og med denne uges udgaver af aviserne udkommer Ugeavisen Nordfyn og Lokaljournalen sammen. Men Lokaljournalen vil fortsat have fokus skarpt rettet mod Otterup - og redaktionen i Jernbanegade er stadig bemandet"

Pia Longet har i samme anledning fået nyt job i Jysk Fynske Medier. Hun er fremover tilknyttet eventafdelingen og får arbejdssted i Odense.

Vi er nogen stykker der kommer til at savne vores LokalJournal!

Læs hele fyens.dk artiklen her.