Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ÅRET DER GIK - DEL 2

juli - december 2018

Juli

Dårlig start vendt til succes.

Aftenens arrangement startede på værst tænkelig måde. Den regn som vi ellers har gået og sukket efter, begyndte stort set på slaget 1900, hvor receptionen startede og der skulle holdes taler. Desværre var der også torden i luften så musikken forblev slukket en times tid og derfor kunne talerne ikke bruge mikrofon - der var helt nødvendig for at overdøve de knap 150 spisende gæster.

Da regnen, blæsten og tordenen stoppede ved 20 tiden, skulle der lige tørres op for vand og så var man klar til at spise utrolig dejlig mad leveret af Kappendrup Slagteren (Lars), som kunne nydes til vin hvoraf en stor del var sponseret af Ostehuset (Karina).

Der kom også gang i musikken fra Bodega Duoen og så blev der rigtig fest med et meget medlevende publikum, og der var ikke mange der forlod teltet før Bodega Duoen stoppede musikken til midnat.

Mange af gæsterne foreslog at det skulle være en årlig tilbagevendende begivenhed, så det må vi se om vi kan få nogen til at tage sig af.

Se stemningsbilleder her.Klik her for at gøre 5450-otterup.dk til din startside.

God jubilæumsdag på Torvet.

I anledning af jubilæet var der gratis rundstykker og kaffe til de fremmødte, sponseret af Kaffeimperiet og Otterup Bageri. Kræmmerne stille op gratis, hvilket ikke var nemt at se, da der var færre kræmmere i forhold til forrige lørdag.

Turkey Williams Duoen spillede god musik, men desværre var deres anlæg lige i det mindste til at spille hele torvet op.

Som sædvanligt var der ikke mange tomme stole ved restauranterne, og de blev ikke skuffet da Heidi og Groovy Business entrerede scenen.

Så alt i alt en fin start på jubilæet.

Se stemningsbilleder her.

August

Vejret i juli i Danmark.

Rekordsolrig siden 1920. Fjerde tørreste og fjerde varmeste siden 1874. Højeste maksimum temperatur siden juli 2010. Fjerde højeste antal sommerdøgn siden 1938. Mange lokale tropedøgn. Midlet af de daglige maksimumtemperaturer og de daglige minimumtemperaturer hhv. højeste og ottende højest siden 1953.

Omfattende lokale, regionale og landsdækkende varmebølger og hedebølger, specielt sidst på måned. Den 29. våd med skybrud en del steder.

En del juli’er siden 2006 i Danmark har faktisk været ret varme. Specielt juli’erne 2006, 2010, 2014 og 2018 har været meget varme.

Den højeste temperatur i juli 2018 blev målt til 33,1°C i København den 25. juli og i Borris nær Skjern den 27. Det var den højeste julitemperatur siden juli 2010 (34,1°C), men kun den toogtyvende højeste maksimum temperatur siden 1874. I juli 2017 var det noget anderledes! Kun 26,4°C kunne temperaturen snige sig op på og det var den ottende laveste siden 1874.

Det og meget mere skriver DMI her.

September

Sidste uge med apotek i Søndergade.

På lørdag er det sidste dag du kan hente din medicin på apoteket i Søndergade.

Mandag den 24. september åbner apoteket i SuperBrugsens (tidl. Kvickly) lokaler, med meget mere plads og bedre mulighed for at servicere kunderne.

Der har været apotek i Søndergade 10 siden 1957.

Tillykke til Kommunen.

Nordfyns Kommune er årets højdespringer i DI's Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse 2018. Kommunen går hele 44 pladser frem til en samlet placering som nr. 4 på DI's rangliste.

Nordfyns Kommune udmærker sig især ved at tilbyde Danmarks bedste kommunale sagsbehandling, der bl.a. handler om udførelsen af sagsbehandlingen af miljø- og sygedagpengesager.

Borgmester Morten Andersen: "Vi er selvfølgelig begejstrede over, at en vi har fået en så flot måling. Vi høster frugten af de frø, vi såede for en årrække tilbage. Her satsede vi over en bred front på at forbedre vores erhvervsservice, og det er det, der giver pote nu". 

Læs hele pressemeddelelsen her.

Oktober

Caféen er lukket.

Ifølge Caféens egen facebook side, er Caféen lukket med udgangen af september.

Caféen åbnede den 10. maj og holdt med andre ord kun 5 måneder.

Lokalerne har huset caféer siden oktober 2016, hvor Henrik Lønfeldt og Micael Vilhelmsen åbnede Café Laura. Makkerparret havde kun Caféen 10 måneder, hvorefter Anne og Karina Kjeller overtog CaféLaura 1. august 2017.

Mor og datter kunne heller ikke få lavet et holdbart koncept og opgav efter 9 måneder. Og nu har så seneste cafeforpagter givet op. Måske man skal holde åbent mere end 2 dage om ugen, for at få lidt kontinuitet i forretningen!

Henrik Lønfeldt der ejer bygningen arbejder nu på at få nye forpagtere.

Sidste uge med Maibritt og Peder.

På søndag er det sidste dag for Maibritt og Peder som værtspar på POP'en efter 2 år på posten. I den anledning er der "sjatfest" på POP'en fredag og lørdag fra kl. 17 til lukketid.

På mandag den 15. oktober kan vi så byde velkommen til Torben "Køreskole" der dermed flytter om på den anden side af baren.

Torben har valgt at holde overtagelses reception den lørdag 27. oktober fra kl. 13 - 16. Med efterfølgende levende musik.

Tak til Maibritt og Peder for 2 gode år og tillykke til Torben med "flytningen"

Åbningsfest i Otterup Idrætscenter.

6. oktober kl. 13.30.

Så blev det tid til at fejre Otterup Hallernes flotte udvidelse og navneforandring til Otterup Idrætscenter.

Programmet for festen er delt op i 2 og starter fra 13.30 - 15.00 med diversetaler og udnævnelse af navnekonkurrence vinderen.

Fra kl. 15 - 16 kan man så se de lokaler i brug af de sportsgrene der skal foregå de enkelte steder.

Se hele programmet her.

November

Godt besøgt borgermøde.

Mandag aften var alle interesserede indkaldt til borgermøde i Kuplen, hvor Otterup bymidtes fremtid skulle diskuteres.

Mødet startede med en grundig gennemgang af status og et oplæg til diskussion.

Der var fuldt hus og det blev en livlig og nuanceret diskussion, med mange gode ideer og indslag.

Dejligt at se den store interesse for vores by. Desværre blev vores udsendte kaldt hjem kort før mødet sluttede, så nærmere om opfølgning kan læses i 3 artikler på fyens.dk her.

December

Markedsforeningen søger nye kræfter.

Efter en bestyrelse der har været uforandret de sidste 5 år, er det på tide at få nye og friske kræfter ind i bestyrelsen.

Der er ingen af den nuværende bestyrelse der ikke synes godt om arbejdet i foreningen, men de 7 medlemmer af bestyrelsen har en gennemsnitsalder på 66,5 år og nogle har det ikke så godt helbredsmæssigt.

Det er derfor vigtigt at tilføre foreningen nye bestyrelsesmedlemmer og det kan ske den 15. januar hvor der er generalforsamling.

Vil du vide mere om foreningsarbejdet, er du velkommen til at tage kontakt til formand Børge Nielsen på tlf. 50814727.

Markedsforeningen håber på mange deltagere til generalforsmlingen, som der snart indkaldes til her på siden.

Se markedsforeningens hjemmeside her.

Ensretning af Jernbanegade og Bredgade.

Der etableres som forsøgsordning ensretning af Jernbanegade og del af Bredgade, Otterup. Forsøget gennemføres i en periode på 6 måneder,  hvorefter effekten vurderes inden der tages stilling til permanent ensretning.

Særligt Jernbanegade er i perioder vanskelig at færdes i for bløde trafikanter. Vejen er smal, så biler har ofte svært ved at passere hinanden. Fortovene er smalle, så hvis bilerne ikke parkerer korrekt, eller butikkerne har udstilling af varer på fortovet, så bevæger gående sig ud på vejen.

Vejens og fortovenes bredde kan ikke udvides, da husene ligger helt ud til fortovet.

Inden igangsætning af forsøget, skal der foretages en partshøring i området. Partshøringen løber over 4 uger. Sideløbende anmodes om politiets samtykke til etablering af forsøgsordningen.

Ovennævnte blev godkendt af Teknik- og Miljøudvalget den 5. december og det er meningen at ensretningen skal starte fra Jernbamegade og rundt i Bredgade.