Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Virksomhedsdata:

navn: BL Biler
Adresse: Norupvej 131 Norup, 5450 Otterup.
Tlf.: 64 82 20 01
Grundlagt: 1969
Ansatte: 2
Hjemmeside:www.blbiler.5450-otterup.dk

Om grundlægger Bjarne Larsen.

Bjarne Larsen er født og opvokset i Klinte Holme ved Nørreby. Gik i Nørreby Skole og blev efterfølgende udlært som mekaniker i Uggerslev.

Efter endt militær tjeneste, købte Bjarne i 1969 gården i Norup, der hvor BL Biler er i dag – se billede – og i 1971 blev det nye værksted lavet.

Så Bjarne har fejret 40 års jubilæum og er nu trappet ned og gået på efterløn.

Bjarne går til hånde på værkstedet, der i dag styres af Ole Christiansen, der kom i lære hos Bjarne i 1979 og har været ansat siden. ”Fru” Irene tager sig af kontoret.

BL Biler.

B.L. Automobiler, der er det rigtige navn iflg. skiltet udenfor værkstedet, blev som nævnt grundlagt i 1969 og har siden været bilværksted. I 1978 blev Bjarne Ford forhandler og i 1984 blev han Mitsubishi forhandler. Forhandler tiden sluttede for BL Biler i 1991, da Mitsubishi skar deres forhandlerstab ned fra 150 til 50 forhandlere.

I dag sælges nysynede brugte biler i en prisklasse der passer til ”finanskrisen”, som Bjarne siger.

Produkter / services.

På værkstedet repareres alle bilmærker og der er lakeringshal, hvor der omlakeres. Skal du have din bil til reparation, kan du altid få en lånebil.

Udviklingen af forretningen.

Ingen tvivl om at Forhandlertiden for Mitsubishi var storhedstiden for BL Biler. Der var 14 ansatte og der blev solgt ca. 100 nye biler om året. Men så kom Kartoffelkuren og en efterfølgende omlægning af afgiften for 4 hjuls trækkere og det gjorde at Bjarne måtte stoppe som forhandler, da Mitsubishi salget faldt kraftigt og Mitsubishi sagde 100 forhandlere op.

I dag sælges der kun brugte biler og det i en prisklasse hvor alle kan deltage og så repareres der selvfølgelig biler.


Kunderne.

I forhandlertiden var der mange kunder fra Odense, men i dag er det udelukkende lokale kunder og mange har været kunde hos Bjarne i meget lang tid.

Fremtiden for virksomheden.

Bjarne har ikke tænkt så meget over fremtiden for værkstedet, men så længe han selv kan gå til hånde og stadig nyder at være på værkstedet og snakke med kunderne - holdes der åbent.

Fremtiden for 5450 Otterup.

Bjarne synes vi skal se og få afholdt det folketingsvalg, for før det er sket, sker der jo ingenting i folketinget af beslutningsmæssig karakter.

Herefter tror Bjarne der nok skal komme gang i hjulene igen. Bjarne ser også at der bliver færre forretninger, men han tror at de mange dygtige håndværkere der er her og som bliver udlært her, nok skal holde gang i området.