Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Otterup 12. september 2019

Forslag og problematikker vedr. Evt. Ændringer af seniorhuset.

Vi ved det er et "kan" tilbud kommunen giver os, men kommunen får mere end fuld gevinst for bevarelse af Seniorhuset som det fungere nu og byen får god omtale.

Det er meget vigtigt for alle os brugere at der er et seniorhus i Otterup og vi håber bare så meget på at det kan fortsætte på den meget velfungerende måde som Huset gør nu til glæde for os "ældrebyrden".

De få ansatte er uundværlige for at Huset kan fungere. De har overblikket, de uddeler opgaverne, det ville være mere end et problem hvis de ikke var der. Personalet samarbejder virkelig godt med de mange frivillige, som ligeledes udfører et meget værdifuldt arbejde.

Vi hører ofte i fjernsynet at sundhedsstyrelsen opfordrer til at ældre skal være aktive. Det er lige præcis det Huset giver os. Motion, hjernearbejde, kreativitet mv. så vi kan bibeholde vores funktionsniveau til vi er højt oppe i alderen, og derved sparer kommunen for rigtig mange penge.

Ensomhed giver sygdom. Huset bidrager til socialt samvær, vi lærer nye mennesker at kende og hjælper hinanden med at takle sorg, smerter med videre som desværre er en følge af alderdommen. Mange har mistet sin ægtefælle, børnene bor langt væk, i udlandet eller andre landsdele, så de ikke er i stand til at involvere sig i vores dagligdag. Mange af os har alligevel det gode ældre liv, takket være Huset.

Undskyld os, men vi synes det er gået for vidt at kommunen igen vil spare på personalet i Huset. Kommunen sparer på små pengene og lader millionerne rulle.

Hvis vi ikke får lov at beholde de få ansatte der er tilknyttet Huset, kan det på kort tid give alvorligt bagslag i form af flere udgifter til kommunen. Vi ældre får flere læge besøg, sidder for meget hjemme så motorikken bliv dårlig, bliver deprimeret og vi vil være mindre selvhjulpet. I dag er vi virkelig mange velfungerende ældre i Otterup trods vores høje alder.

Vi vil meget gerne fortsat have et værdigt ældre liv, det kan huset hjælpe os med, og vi betaler trods alt en del af udgifterne i form af vores kontingent, vi har betalt skat I hele vores arbejdsliv liv og gør det stadig.

Vi håber kommunen virkelig vil tænke rigtig meget over om der egentlig er en økonomisk besparelse ved at ændre på den dagligdag der er i Huset i dag. Mon ikke det på længere sigt vil blive en udgift for kommunen?

Så hjælp os venligst ved at lade være med at ændre vores gode dagligdag som fungerer så godt med vores hjælpsomme og dygtige ansatte. Kun ved at have vores ansatte fungerer vores frivillige så godt og bidrager hvert år til en stor besparelse for kommunen.

 

Venligst hilsen Brugere af huset

 

Læs også artiklen på fyens.dk her.