Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

En lyserød elg, neonstrålende arkadespil, og digital klippe-klistre

Let’s Play! på Otterup Bibliotek fejrer computerspilkultur på en måde der forener nostalgi og nutid

”Billetterne bliver revet væk til Den Mandige Elg, som er åbningsbegivenheden i Let’s Play – allerede nu er der næsten ikke flere tilbage. Det har virkelig overrasket os, hvor stærkt det er gået”, udtaler Daniel Windolf, Projekt- og kulturformidler ved Bibliotek & Borgerservice.

Youtuberen med det borgerlige navn Daniel Brandt brugte oprindeligt YouTube til at overvinde sin eksamensangst, men endte med at leve af det under navnet Den Mandige Elg. For de børn og unge, der kommer og oplever ham, er det et enestående møde med et idol, der står for overvindelsen af usikkerhed og glæden ved farven lyserød.

Daniel Windolf tilføjer at Let’s Play-ugen, som ligger i tidsrummet 13.-19. oktober, rummer mange flere oplevelser. Otterup Bibliotek fyldes med arkademaskiner, Virtual Reality, pixelkunst og al mulig spilkultur fra de sidste 40 år.

Hvis Tetris, Pong og Pacman giver dig julelys i øjnene, er det nu du kan tage en tur ned ad mindernes allé, og Daniel Windolf lægger vægt på, at der er mere end bare nostalgi på spil:

”Computerspil har haft lang vej til at blive anerkendt som en positiv del af vores kultur, så vi håber de her maskiner kan give folk en tilsvarende positiv oplevelse på en måde der er lidt museums- og eksperimentarieagtig.

Tag vores to arkademaskiner, for eksempel: de er et stykke historie, både som underholdningsmedie og social oplevelse, men samtidig også som et udtryk for den tid de kommer fra. Der er ikke noget der brøler VELKOMMEN TIL FIRSERNE som en bip-bloppende arkademaskine.”

Ugen byder dog også på andet end Youtuberforedrag og nostalgi. En samling af moderne spil står klar til at give sved på panden for bibliotekets gæster: Fruit Ninja VR, Just Dance 2020, og det nyeste FIFA skal nok få pulsen sat i svingninger.

Og skal adrenalinen virkelig op i gear kan der også køres virtuelt racerløb i GT Sport; komplet med lækre racersæder, rat og pedaler. Det hele handler om at få en fed fælles oplevelse:

”Den måde vi mennesker bruger spil på har altid haft en social dimension; de kan give os samme adrenalinkick som i en sportskamp og samme højlydte begejstring som en medrivende film. Samtidig er skabelsen af spil et håndværk og en kunstart, på samme måde som skabelsen af film og kunst er det”, siger Daniel Windolf, med henvisning til Let’s Play-ugens afsluttende begivenhed: den kreative workshop ”Fra pap til Scratch” lader nysgerrige børn og unge prøve kræfter med værktøjet Scratch, som kan bruges til selv at lave spil, samt film og quizzer og en masse andet. Afsluttende uddyber han: ”det her med at forstå hvordan ting bliver til er jo noget, vi alle har glæde af. Men måske har børn i en digital tid særligt godt af at mærke, hvordan digitale ting også er forankret i den fysiske verden: bag alle spil og film ligger en masse kreativ energi, og menneskehænder, der har bragt fantasier til live.”

Det detaljerede program for Let’s Play ligger på bibliotekernes hjemmeside HER

Let’s Play! på Otterup Bibliotek
Let’s Play foregår på Otterup Bibliotek 13.-19. oktober i tidsrummet 10 til 16.30.

Deltagelse i ”Den Mandige Elg” og ”Fra pap til Scratch” kræver billetkøb via nordfynsbib.dk