Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Tilbud fra sundhedsklinikkerne.

Som borger med inkontinens, diabetes, hjerte-karsygdom, lungesygdom eller demens, kan man uforpligtende komme i Nordfyns Kommunes sundhedsklinikker og tale med en sygeplejerske.

Der er mulighed for at tale om hverdagen med sygdommen og f.eks. få oplysninger om kommunens andre tilbud til borgere med kronisk sygdom, men også at tale om sin behandling og få råd og vejledning til eventuelle ændringer. Pårørende er også velkomne. Har du ikke en kronisk sygdom, men ønsker en forebyggende samtale, at få lavet screening for diabetes, målt blodtryk eller lungefunktion, er der ligeledes mulighed for det.

Læs mere her.

Fantastisk afslutning.

ENDELIG syntes vejrguderne at det skulle blive en fin lørdag på Torvet, med årets sidste torvemarked - og det blev det.

Strålende solskinsvejr lokkede rigtig mange besøgende til Torvet, hvor de kunne handle i ca. 50 boder og ellers hygge sig med musik og lidt til ganen og maven hos Karl Marius og Giallo Rosso.

Årets markeder har svinget meget, dels på grund af vejret, men også på grund af et kraftigt stigende antal markeder på Fyn.

Vi glæder os allerede til næste år!

Se stemningsbilleder her.

Musikkarrusel i Musikskolen.

For de 6 - 9 årige.
Vi spiller på forskellige instrumenter, lytter til hinanden og synger, danser og leger. I musikkarrusellen vil vi lege med de musikalske grundprincipper, såsom nodeværdier, toner, akkorder, direktion og improvisation. Vi vil lytte til hinanden, spille og synge sammen. Børnene indlærer i en kreativ proces, igennem bevægelse og forskellige sang- og musiklege. Dette føres over på forskellige instrumenter.

Karrusellen drejer, således at børnene prøver 3 forskellige instrumenter i løbet af året. Eleverne kan låne instrumenter med hjem at øve på.

Vi starter 1. september - se nedenfor hvornår karrusellen drejer i din by !

Se priser og tider her.

Torvemarked med dårligt vejr - igen!

Det er vanskeligt at afgøre om der var længst mellem kræmmerne eller de handlende, der var ihvert fald langt mellem begge dele.

Igen var det ikke overraskende med den dårlige vejrudsigt og solen tittede da også først frem ved 13 tiden da alt stort set var overstået!

På lørdag 27. august er der årets sidste Torvemarked og som vejrudsigten ser ud lige nu, bliver det en fantastisk dag.

Så kom og nyd det sidste af "sommeren".

Se stemningsbilleder her.

eReolen Global.

eReolen Global er en ny digital service til dig fra landets biblioteker. eReolen Global indeholder ca. 2.500 engelske e-bøger og netlydbøger.

eReolen Global ligner eReolen, men er et selvstændigt website med tilhørende app, der er udviklet af det amerikanske firma OverDrive og drives af dem. Adressen på websitet er www.ereolenglobal.dk og app’en findes til iOS, Android og Windows. App’en hedder ”OverDrive”, og når man har hentet den ned, kan man søge eReolen Global frem og logge ind. 

Læs mere her.

Kommunen indvier sin første 2 minus 1 vej.

Nordfyns Kommune indvier torsdag den 25. august kl. 11.30 sin første 2 minus1 vej. Det sker i Kappendrup, hvor udvalgsformand Franz Rohde klipper snoren for den 500 meter lange strækning.

Erfaringerne i kommuner, der har indført 2 munus 1 veje er meget positive, og det er en af årsagerne til, at Nordfyns Kommune nu også tager den nye vejtype i brug.

- Andre kommuner har oplevet, at omlægning til den her type veje har fået bilister til at sætte farten ned, og de erfaringer læner vi os op ad. Lavere hastighed er som oftest lig med færre ulykker og større tryghed for de lette trafikanter, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde.

Læs hele pressemeddelelsen her.

9 to 5 afløses af Evita.

.9 to 5 som blev spillet i "sommer" var fantastisk godt, men på grund af det meget dårlige vejr, var der kun 2.500 der så stykket. Synd for en ellers fantastisk opsætning.

Nordfynsspillene vil næste år opføre andrew Lloyd Webber og Tim Rice's musical Evita, der handler om den argentiske præsidentfrue Eva Perons liv.

Så må vi håbe på bedre vejr.

Se nordfynsspillenes hjemmeside her.

Markering af Danmarks udsendte.

Mandag den 5. september er der i de fleste kommuner lokale markeringer af den nationale flagdag for Danmarks udsendte. Det gælder også i Nordfyns Kommune, hvor dagen markeres med et arrangement for de udsendte og deres nærmeste familier.

Arrangementet finder sted på Bogense Rådhus, kl. 16.30-18.00. Det er første gang, Nordfyns Kommune afholder et arrangement i forbindelse med flagdagen.

Der er sendt personlige invitationer ud til de 141 veteraner, som Nordfyns Kommune med Forsvarsministeriets hjælp har fået adresser på.

Er der borgere, som har været udsendt, men alligevel ikke har modtaget en invitation, kan de kontakte Nordfyns Kommune på tlf. 64 82 80 08.

Middelmådig Torvedag.

Kun 26 kræmmere fandt vejret godt nok til at stille op på Torvet. På trods af vejrudsigt og riomeligt dårligt vejr var der dog en del handlende der havde fundet frem til Torvet.

De blev der imidlertid ikke ret længe på grund af det meget skiftende vejr, men dem der blev der kunne hygge sig til meget god musik fra Peder Hansen, der synes at være i topform pt.

Der er nu to torvedage tilbage og det burde vejrguderne tage hansyn til, for det har været lidt småt med hjælp fra deres side.

Se stemningsbilleder her.

Årets bedste By Night.

By Night var denne gang med masser af folk i gaderne. Vejret var med arrangørerne (Handelsforeningen) og der blev festet igennem i hele centrum af Otterup.

Anne David gav en koncert på hele 20 minutter ved Kvickly, It Takes Two spillede fantastisk ud for Holte Vinlager, hvor fru Pia solgte ud af lageret.

I jernbanegade blev der serveret helstegt gris til tonerne fra Los Trios, og på Torvet var der ribeye og kalkun, serveret på Karl Marius og Giallo Rosso til tonerne fra Thomas & Michelle.

En fin aften der først sluttede på Torvet ved midnatstid.

Se stemningsbilleder her.

Fuld pedal på Nordfyn.

Nordfyn har fået et helt nyt cykelkort med 9 friske forslag til cykelruter og regionale og nationale cykelstier på Nordfyn samt 4 større cykelstier indtegnet.

Det er Nordfyns Erhverv og Turismes webmaster Ina Larsen, der har løsrevet sig fra computeren og har brugt mange dage på at cykle rundt på Nordfyn og indtegne stier og forslag til ruter: ”Mange turister vil gerne opleve Nordfyn på cykel – og det vil vi gerne hjælpe dem med. Nordfyn er fantastisk fra en cykel! Det har været dejligt at opleve hele kommunen på en helt ny måde. Jeg kan kun anbefale at trække cyklen ud og tage ud i det blå.”.

Se cykelkortet her.

Første skoledag.

Det er tiden for første skoledag for alle skoler i 5450 Otterup.

Det betyder mange nye trafikanter i form af ny elever på skolerne. Det er vigtigt for os bilister at vi er opmærksomme, når de nye poder bliver sluppet løs i trafikken.

Der går jo nok et stykke tid før alle er helt trafiksikre.

Så kør forsigtigt og pas godt på vores børn!

Taxabevillinger i Nordfyns Kommune undersøges.

Teknik- og Miljøudvalget er gået igang med at undersøge om taxabevillingerne i Nordfyns Kommune bliver brugt - og det gør 19 ud af 24.

Det kan man læse i Teknik- og Miljøudvalgets dagsorden for møde den 10. august. Det fremgår dog ikke hvad denne viden skal bruges til udover "fremtidige dispositioner".

Vi kan kun håbe på at de "fremtidige dispositioner" vil komme vore lokale vognmænd til gode.

Se dagsordenspunktet her.

Trist torvemarked.

Kun 29 kræmmere havde fundet frem til Torvet i Otterup i lørdags (6. august). Det skyldes nok to ting, en elendig vejrudsigt og en Rosenfestival i Bogense.

Der var heller ikke mange besøgende. Dem der kom om formiddagen forsvandt hurtigt da regnen begyndte at stå ned i stive stænger lidt før kl. 12 og en lille halv time.

Det mest ophidsende ved dagen var at Markedsforeningen havde fået ny pavillion, en pavillion der vel at mærke ser ud til at kunne holde i flere sæsoner - til forskel fra tidligere indkøbte.

Se stemningsbilleder her.

HCA Airport bruges flittigt.

Flere charterrejser, storbyferie og faste ruter til europæiske destinationer står højest på fynboernes ønsker til HCA Airport.

På få år er det lykkedes lufthavnen i Beldringe at løfte antallet af årlige gæster fra under 5000 til det tredobbelte.

Målet er nemlig 87.000 gæster i den strategiplan, som HCA Airport har frem mod 2020, og hvis det ambitiøse tal skal nås, så ved de fynske flyrejsende godt, hvad de vil have mere af.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Indvielse af Klintebjerg havn.

Bestyrelsen for Klintebjerg BådelaugInviterer til indvielse af vores nye havn Lørdag den. 20 august 2016. Fra kl. 15.00 til 17.00

Hvor vi vil byde på lidt vådt og tørt! Det vil glæde os at se:Vores medlemmer, beboer i Klintebjerg og andre venner af Havnen.

Se Klintebjergnyt her.

Lars Love Louise lavede en fest - igen!

Det blev et fantastisk gensyn med duoen Lars Love Louise, der virkelig forstår at lave en fest.

De små 200 fremmødte fik en ordentlig en på opleveren, da duoen præsenterede en masse nye sange fra deres nye cd "Rock Med Røven".

Arrangementet var i år kommet istand med Børge Nielsen og 5450-otterup.dk som arrangører i samarbejde med Karl Marius og Giallo Rosso, der sørgede for noget godt at spise til publikum.

Lars Love Louise har allerede lovet at vende tilbage til Otterup næste år, den 29. juli, hvor vi så kan være med til at fejre Lars's 60 års fødselsdag.

Se billeder fra showet her.

Rute 141 bliver til rute 140!

De regionale ruter, der kører i Odense, bliver også påvirket af letbanearbejdet. Især det omfattende arbejde på Østre Stationsvej gør, at flere regionalruter fra 7. august vil køre til og fra den gamle rutebilstation i Dannebrogsgade.

Dermed er der mindre risiko for, at ruterne bliver ramt af forsinkelser omkring gravearbejdet.

Samtidig deler vi rute 140-141.

51-153 op på midten, så en forsinkelse på den ene halvdel af ruten ikke spreder sig til den anden del.

Uden for Odense sker der kun mindre justeringer på de regionale ruter.

Se de nye køreplaner her.

Torvedag med få kræmmere.

Lørdagens torvedag blev en af de mere anonyme. Få - men dog 39 - kræmmere havde stillet op på trods af den igen dårlige vejrudsigt, der atter engang var betydeligt dårligere en vejret på dagen.

Beck & Olsen var for første gang i år på scenen og det gjorde de godt.

Der var mange mennesker på Torvet og de havde en hyggelig dag på trods af nogle få byer.

Se stemningsbilleder her.