Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Året der gik - del 1.

Den begivenhed der vel fyldte mest i 5450 Otterup, var Per Olesens (NEET) ønske om at lukke Otterup Turistkontor. Dette på grund af NEET's ønske om at flytte turistkontoret til Hasmark Strand Camping, hvor campingturisterne kommer i forvejen - altså dem der ikke har valgt rn anden campingplads!

Efter mange og lange diskusioner helt oppe i kommunalbestyrelsen, fik Per Olesen det som han ville have det, mod ikke at lukke turistkontoret i Otterup!

Der var bryllup på Karl Marius, det første værtshusbryllup vi har været vidne til. Her sørgede Pia Longet for at Benno fik sin Aase.

Lokaljournalen bukkedede under efter 8 års heroisk kamp for at sætte Otterup på landkortet.

Læs om flere højdepunkter her.

Nytårshilsen fra borgmesteren.

Når vintermørket for alvor sænker sig, og året går på hæld giver det ofte tid til eftertænksomhed og et tilbageblik på året der gik. Vi ser tilbage og gør status.

Men denne gang, vil jeg se endnu længere tilbage.

Ti år er gået, siden Nordfyns Kommune blev en realitet i januar 2007. Det har været ti spændende år på mange måder. Ikke blot for mig som kommunalbestyrelsesmedlem og senere borgmester, men for kommunen som ny enhed. Vi er ikke længere tre kommuner, der er slået sammen – vi er på de sidste ti år virkelig blevet til én stor kommune og det føles i dag helt naturligt og positivt at sige ”jeg kommer fra Nordfyns Kommune”.

Læs hele hilsnen her.

Gratis sand.

Vores skulptur, der har stået godt 6 måneder på Torvet, er ved at være udtjent. Odin og Fenrisulven har gjort det godt, men skal nu pensioneres.

Derfor har vi fjernet hegnet omkring skulpturen og alle der mangler sand, kan kvit og frit afhente det de skal bruge på Torvet.

Der er ca. 25 tons så der kan blive til en del sandkasser.

God jul ønskes fra Strandfestival foreningen.

Fra 0 til 100 på 6 år!

Det lyder måske langsomt, men når der er tale om en portal i Otterup, tror vi ikke der findes mange der kan bryste sig af at starte fra bunden 15. december 2010 med nul besøg på portalen og her i december 2016 har nået et årligt besøgstal på over 100.000.

Det vidner dels om at vi har gjort noget rigtigt og dels om at der har været - og er - et behov for vores portal.

Det er vi rigtig stolte af og fortsætter naturligvis med at skrive om ting der sker i 5450 Otterup.

Tak til alle bidragsydere, læsere og annoncører, der har været med til at gøre dette muligt.

Hele 5450 Otterup ønskes hermed en rigtig glædelig jul..

Øjenbæen forsvinder - langt om længe.

Faktabygningen forsvinder!

At man på fyens.dk kaldet det "en tidlig julegave til Otterup", er måske temmelig overdrevet, da vi har kæmpet for ar få bygningen fjernet i snart 5 år.

Allerede i marts 2012 skrev 5450-otterup.dk om blandt andet Faktabygningeni en artikel der blev kaldt "Bredgade bløder". Artiklen handlede om tomme butikker i Bredgade og vi skrev dengang om Fakta :

"Fakta er godt nok bare flyttet til en anden placering, men bygningen kommer til at stå som et monument over den triste udvikling for vores bys butikker. Det tog vel tæt på 5 år, før Søndersø Centeret blev fjernet og man kan kun frygte at der vil gå lige så lang tid her i Otterup, før Fakta bliver fjernet."

Det kommer nu til at holde stik, så der er ikke tale om en tidlig julegave!

Det skal imidlertid ikke ødelægge den glæde det vil blive at få fjernet bygningen - for det glæder vi os til.

Fin dag på Torvet.

Søndag havde Handelsforeningen arrangeret det årlige julemarked på torvet.

Vanen tro var der rigtig mange mødt op for at hilse på julemanden, smage Handelsforeningens æbleskiver og glögg og prøve tombolaen, for at få et par dekorationer med hjem.

Julemanden kiggede forbi kl. 14, hvor han havde lidt godt med til børnene og i teltet blev der spillet tombola, drukket glögg og spist rigtigt mange æbleskiver.

Det tyndede lidt ud ved 15 tiden da det nærmede sig håndboldtid..

Ellers et flot arrangement af Otterup Handelsforening.

Se stemningsbilleder her.

Fin dag på Falckstationen.

Søndag var der åbent hus på Falckstationen, hvor alle køretøjer og de forskellige dicipliner blev vist frem for os dødelige i almindelighed og børnene i særdeleshed.

De to store hits var en tur i den 25 meter lange lift, og en tur i en rigtig brandbil med udrykning.

Der var også mulighed for et glas glögg, en vand og lidt mundgodt og det var der rigtig mange der benyttede syg af.

Se stemningsbilleder fra dagen her.

Musical talenter og scene aktører – se her.

Nordfynsspillene holder Audition til Musicalen EVITA, der opføres i parken bag Nislevgård sommeren 2017,

Har du lyst til at stå på scenen i sommerens forestilling – i en sangrolle ( der er rigtig mange gode roller - også til talentfulde mænd), som aktør eller statist- så er der mulighed for at komme til audition.

Den 15 januar afholder Nordfynsspillene audition på Otterup Realskole . Gå ind på vores hjemmeside www.nordfynsspil.dk - hvor du både kan se beskrivelsen af Evita, samt tilmelde dig til Audition via formularen.

Forestillingen opføres fra 4-14 juli 2017 med 10 forestillinger.

Nordfynsspillene opfører EVITA til sommer.

Nordfynsspillene er stolte af at præsentere sommeren 2017s store musical. Det bliver intet mindre end Andrew Lloyd Webbers mesterværk ”Evita”.

Evita bygger på den sande historie om Eva Peron, der kommer fra fattige kår i Argentina, bliver radio- og filmstjerne og til sidst Argentinas førstedame inden hun dør af cancer kun 33 år gammel.

Det er en forestilling der rummer en gribende fortælling, stor og smuk musik og flotte danseoptrin. Alt hvad man kan ønske sig og forvente af en musical på Nordfyn.

Køb din billet inden jul og spar hele 35%

Se Nordfynsspillenes hjemmeside her.

Vi gør det - sammen!

På torsdag skal Kommunalbestyrelsen godkende "Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021."

Med udgangspunkt i Vision 2021 og de forslag, der fremkom på temadagen for det aktive medborgerskab, er der udarbejdet en politik for det aktive medborgerskab til godkendelse i kommunalbestyrelsen.

Politikken er skabt i samarbejde med formændene for de politiske fagudvalg, en række aktive medborgere og nøglepersoner i organisationen, der til daglig er i tæt samarbejde med selvsamme aktive medborgere og frivillige med flere.

Læs politikken for det aktive medborgerskab her.

Penge til det lokale kulturliv.

Erhvervs-, kultur- og fritidsudvalget har sat navn på de aktiviteter, der skal have støtte fra kommunens kulturmidler i 1. halvår 2017. Det er tilsagn om støtte til syv events til i alt 107.500 kr.

- Selv om vi er en lille kommune, kan vi bryste os af at have et meget aktivt og varieret kulturliv. Det vidner mangfoldigheden ansøgningerne i høj grad om. Det vil vi gerne understøtte, og det gør vi blandt andet via kulturmidlerne, siger formand for erhvervs-, kultur- og fritidsudvalget Kurt Christensen.

Konkret bliver der givet tilskud til så forskellige arrangementer som Irsk Aften, Morud Kunstdage, 'Blues og Ribbensteg', Etnisk Koncert, kunstmessen Eventyrlig Kunst, 'Til søs med Mikkel Beha' og stand-up med Torben Chris. Eventyrlig Kunst fik tilskuddet i form af en underskudsgaranti på 40.000 kr.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Gymnasielærer, vognmand og lokalpatriot.

Erik Rasmussen arbejder som gymnasielærer på Tietgen HHX i Odense. Og så er han direktør for to succesrige nordfynske firmaer: Lunde Vognmandsforretning, der kører med renovation på Nordfyn, og Grisetransport Fyn, der har ca. 60% af den fynske transport af slagtesvin til Danish Crown-koncernen. Hvordan kan denne kombination overhovedet lade sig gøre?

Erik Rasmussen var overhovedet ikke interesseret i familiens vognmandsforretning. Han ville være revisor, så han blev udlært ved et revisionsfirma her på Nordfyn, og så var det egentlig det – og det var det så alligevel ikke, for revisorjobbet var alt for kedeligt. Derfor læste Erik til kandidat på Aarhus Universitet i økonomi og jura, og så skete der noget: En af hans undervisere skaffede ham et job som lærer. Han havde ikke engang selv søgt det, men han tog imod tilbuddet – og han blev så begejstret, at han har været lærer lige siden. ”Jeg synes faktisk, det var rigtigt spændende, så det valgte jeg at fortsætte med.”

Læs mere om Lunde Vognmandsforretning og Erik Rasmussen her.

Pulje til lokale initiativer.

Har du et godt projekt, der kan gavne Nordfyns landsbyer eller landdistrikter? Så kan du søge op til 75 % støtte til projektet fra Nordfyns Kommunes pulje til lokale initiativer.

Der kan gives op til 75% i støtte til projekter, der er til gavn for kommunens landdistrikter eller landsbyer og kommer flere borgere til gode.

Der lægges vægt på, at så mange borgere som muligt får glæde af projektet. Som eksempler kan nævnes forbedring af landsbymiljøer, forbedring af fællesarealer, forbedring eller udvikling af legepladser eller naturlegepladser samt projekter, der relaterer sig til natur, friluftsliv, kultur og kulturarv eller som styrker det sociale sammenhold, bosætning, turisme og arbejdspladser.

Læs mere om kriterierne for at få tilskud.

Julefrokost med Karl'.

Årets julefrokost var igen henlagt til Strandvejskroen, der tog imod 82 julestemte værtshusgæster fra Karl Marius.

Her stod den på traditionel julefrokost med alt tilbehør, levende musik med Moonlight og hygge ud på de små timer.

Se stemningsbilleder på Karl Marius' hjemmeside her.

Butiksfolk på kursus....!

Videreuddannelse er en god ide, men problematisk at det er i åbningstiden, især for enmandsbetjente butikker.
Nordfyn: Superfint inititativ. Det er bare vanskeligt at gøre brug af.

Sådan modtages et tilbud fra Nordfyns Erhverv og Turisme om en stribe kursusdage, hvor nordfynske butiksfolk kan blive bedre til at drive og indrette deres butikker, trække flere kunder til og betjene dem bedre - og øge deres eget salg.

Kurset afvikles over seks hverdage, i dagtimerne i løbet af januar, februar, marts og april. Altså i åbningstiden.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Bredbånd på vej til 1400 ejendomme.

6 ud af i alt 9 nordfynske bredbåndsprojekter etableres nu af Energi Fyn, uden støtte fra bredbåndspuljen. Det skyldes især 90 lokale bredbåndsambassadørers utrættelige indsats.

Nordfyn trækker de første 6 stik hjem efter en utrættelig indsats fra frivillige ildsjæle for at få tilmeldinger til fibernet. Målet var at få nok tilmeldinger til, at de nordfynske landdistrikter kunne komme i betragtning til støtte fra Energistyrelsens bredbåndspulje.

Den indsats er lykkedes så godt, at de 6 projekter nu gennemføres på helt almindelige kommercielle vilkår og altså ikke behøver støtte fra bredbåndspuljen.

Læs mere her.

Vådområder igen, igen!

Onsdag aften holdt Teknik- og Miljøudvalget møde, hvor Klinte Strand og Fjordmarken Vesterende skulle have været trukket ud af projektet om vådområder på Nordfyn. Men det satte René Lundegaard (D) en stopper for.

Nordfyn: Det skulle bare have været en formalitet. Teknik- og Miljøudvalget var onsdag aften samlet for at holde et møde, hvor de nordfynske vådområder igen var på dagsordenen.

Lodsejere ved Klinte Strand og Fjordmarken Vesterende, hvor Nordfyns Kommune har planlagt at omdanne markerne til vådområder, har de seneste uger samlet underskrifter ind imod projektet. 

Teknik- og Miljøudvalget skulle onsdag aften bare godkende, at planerne om de to vådområder skulle trækkes tilbage. 

Men det satte René Lundegaard (NB), som sidder med i udvalget, en stopper for. Han brugte nemlig sin standsningsret. Det betyder, at beslutningen nu skal vendes i kommunalbestyrelsen.

Det og mere skriver fyens.dk her.