Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Støtte til lokale initiativer.

Du kan lige nå det!.

Har du et godt projekt, der kan gavne Nordfyns landsbyer eller landdistrikter? Så kan du søge op til 75 % i støtte til projektet fra Nordfyns Kommunes pulje til lokale initiativer.

Projektet skal komme så mange borgere som muligt til gode, og projektet skal bidrage til en positiv udvikling af kommunens landsbyer eller landdistrikter.

Det kan f.eks. være forbedring af landsbymiljøer, forbedring af fællesarealer, forbedring eller udvikling af legepladser eller naturlegepladser samt projekter, der relaterer sig til natur, friluftsliv, kultur og kulturarv eller som styrker det sociale sammenhold, bosætning, turisme og arbejdspladser.

Der er ansøgningsfrist 1. februar 2016.

Se hvordan du søger her.

150 til nytårskur.

Trods sammenfald med EM-håndbold mødte 150 repræsentanter fra virksomheder, foreninger og andre lokale aktører op, da Nordfyns Kommune mandag d. 18. inviterede til nytårskur på Bogense Rådhus.

Borgmester Morten Andersen gav en status på arbejdet med at gøre Vision 2021 til virkelighed. Konklusionen var, at der er sat gang i en meget positiv bølge i Nordfyns Kommune - med fremgang på næsten alle måltal. Det gælder f.eks. udviklingen i antallet af borgere, hvor der i 2015 har været en tilvækst på 400 borgere. Hvad effektiv drift angår, har kommunen flyttet sig fra at være nr. 2 i landet til en førsteplads.

Læs hele referatet og se video her.

 

Efter 38 år...

...har Ostehuset skiftet ejer. Otterups ældste delikatesse forretning - Ostehuset - skiftede den 15. december ejer.

Her har Merete og Bjarne Kofoed hersket i næsten 40 år og leveret smagsnydelser af høj kvalitet Fremover er det Karina Hofstedt der regerer i butikken. Det burde Karina kunne gøre på fineste vis, da hun har være i god lære ved Merete.

Ostehuset har ligget Bredgade i 25 år og før det i Søndergade.

På onsdag er der goddag go farvel reception i butikken.

Voksen Velfærds- og Værdighedspolitik.

Social- og Sundhedsudvalget i Nordfyns Kommune satte med et borgermøde torsdag den 28. januar skub i den kommende Voksen Velfærds- og Værdighedspolitik.

Voksen Velfærdspolitikken skal binde Nordfyns Kommunes Vision 2021 sammen med alle de øvrige strategier på voksenområdet, mens Værdighedspolitikken er taget med i arbejdet, fordi der som en del af finanslovsaftalen for 2016 blev stillet krav om, at alle kommuner skal udarbejde en sådan.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Nordfyn Turistguide 2016 er udkommet.

Så er dette års udgave af seværdigheder og events i Nordfyns Kommune udkommet.

Af uforstålige årsager, har man i årets udgave sløjfet "eventkalenderen" altså der hvor man kan se hvad der sker de enkelte måneder og dage.

Det skulle man ellers tro var vigtigt for turister, der skal planlægge deres ferie!? Men der er jo hjælp at hente her på siden under "turisme".

Du kan læse guiden her.

Otterup Bageri

Otterup Bageri er med, når virksomheder, kommuner, hospitaler bagere og mange andre markerer Arets fuldkornsdag den 22. januar.

Hele denne uge deltager Otterup Bageri ved at have mange gode tilbud på deres fuldkornsprodukter.

Denne særlige dag vil kantiner, hospitaler, bagere og mange andre landet over gøre en indsats for at f§ danskerne til at spise mere fuldkorn. Over 500 arbejdspladser har meldt deres deltagelse.

Dagen er organiseret af Fuldkornspartnerskabet, som siden januar 2009 har arbejdet for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Årets Fuldkornsdag skal minde danskerne om, at de skal huske deres 75 gram fuldkorn om dagen.

Læs mere om fuldkorn her..

Nak og æd...

Otterup Bibliotek den 2. februar kl. 1930.

Jørgen Skouboe vil fortælle om sit arbejde med programmet Nak & Æd, og om hans holdninger til jagt. Han kommer med svar på spørgsmål som: Hvorfor hedder det Nak & Æd? Smager en husmår godt? Og hvorfor er der så mange der kigger med?

Jørgen vil også fortælle om DR2-programmet ”Mens vi venter på at dø ”, som for ham handler om at bruge tiden til det, vi drømmer om. Han fortæller om, hvordan han bliver inspireret til at bruge naturen på forskellige måder, alt efter om det er sammen med konen, kammeraterne eller alene.

Køb billetter her.

Nordfynsspillene får 150.000 kr. i tilskud.

Nordfynsspillene havde ganske vist søgt om 250.000 kr. til årets kommende forestilling "9 to 5", men Kommunen var altså ikke sindet til mere end 150.000 kr.

Mon ikke bestyrelsen finder en måde at gennemføre forestillingen alligevel.

Nød lærer jo som bekendt nøgen kvinde at spinde..

Se foreningens hjemmeside her..

Har du lyst til at undervise i computer?

"Huset" i Otterup mangler en underviser i deres computerrum.

Husets brugere er pensionister og efterlønnere, som er ved at lære at bruge en computer, og blive fortrolige med internettet, digital post, borger.dk og lignende. Nogle af dem vil også gerne lære noget om, at overføre til og fra USB stick, oprette og flytte filer, mapper og lignende. Huset søger en underviser til et eksisterende hold hver mandag i tidsrummet kl. 14-16. Har du lyst til at lære fra dig i et roligt tempo, kan vi tilbyde et lille hold med 6 deltagere, god snak og gode grin.

Kontakt venligst Helle Riber i Huset, Søndergade 4, Otterup. Tlf.: 64 82 85 45.

Dansk Dyreværn støtter andedammen.

Otterup Andedamslaug har via legat fra Dansk Dyreværn, fået bevilliget 8.000 kr.

Det er flot at Dansk Dyreværn påskønner det store arbejde det er at passe og udbygge vores hyggelige andedam.

Pengene falder et tørt sted og vil helt sikkert være med til at vores ænder, svaner, siklehøns m.fl. vil få endnu finere omgivelser i fremtiden.

Legatet bliver overrakt Andedamslauget på et uddelingsmøde den. 21. januar på Palæet i Odense.

Festen på "Ib's" er slut!

Ib's er for alvor kørt i garage, og porten lukket. For weekendernes musik- og dansetempel for de unge i Otterup og omegn åbner ikke igen.

Der bliver ikke tændt til endnu en aften med pulserende diskolys i farver, hakkende stroboskoplys i hvidt og en dunkende bas styret fra mikserpulten bagest i garagen fra cirka midnat til klokken fem morgen.

Ejerne af Ib's Garage, som til slut hed Miami, Poul Erik Jeppesen og Ole Tolderlund, har valgt at lukke det navnkundige diskotek.

I et kvart århundrede har det holdt gang i festen både inde- og udenfor i midtbyens gader.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Badehotellet på biblioteket.

Otterup Bibliotek 27. januar kl. 1930.

Hvordan laver man en Tv-serie om et vestjysk badehotel i 20’erne?

Morten Hemmingsen fortæller om arbejdet med optagelserne til serien og om karakteren Morten. Vi bliver guidet en tur gennem livet på Badehotellet, som var vi selv sommergæster. Vi tager også et kig bag kameraet og kulisserne. Vi ser også på de brølende 20’ere, som er baggrunden for serien.

Morten giver blandt andet stemme til et par af tidens digtere, som beskriver nogle af de ting, vi ikke umiddelbart møder i Badehotellets univers. Endelig giver han en lille akustisk koncert med uddrag fra en anden vigtig del af hans virke - nemlig musikken.

Læs mere og bestil billetter her.

Audition "9 to 5"

Til en skøn musical som "9 to 5" skal vi bruge en masse dejlige, dygtige, musicalelskende, syngende, dansende, glade mennesker. Kan du nikke genkendende til nogle af disse udsagn, skal du melde dig til audition sidste weekend i januar!

Vi har brug for både dem med talentet i orden, og de der bare synes musical er en dejlig undskyldning for at være med i et fantastisk fællesskab. Så der er ingen undskyldning, for ikke at melde sig til audition!

Til optagelsesprøven vil der være en dramatisk del, en sang del og en danse del, alt afhængig af hvilke roller man går efter.

Så har du en skuespiller i maven, så få den forløst sidste weekend i januar.

Dette og mere skriver Nordfynsspillene på hjemmesiden her.

Morten Andersen får for lidt i løn! Hva' syn's du?

I en artikel på DR P4 fyns hjemmeside er Morten Andersen af den mening at han og de andre borgmestre får for lidt i løn.

"Jeg kan sagtens forstå, at det for borgerne virker voldsomt, at borgmestre skal stige 30 procent, som kommissionen ser ud til at foreslå. Man skal bare huske, at borgmestrenes løn ikke har været reguleret siden 1994, siger Morten Andersen (V), der er borgmester i Nordfyns Kommune." Udtaler Morten Andersen til DR

Vi synes også det må været hårdt for borgmesteren at hans løn ikke har været reguleret i over 20 år, meeen lad os nu lige se hvad Morten rent faktisk hæver i hyre. Her er tllene for 2015:

Læs hele artiklen her.

Af med julevommen.

Her i januar måned er vi mange der godt kunne bruge at komme af med lidt af al den julemad der er røget ind i løbet af december.

Vi er sikkert også nogen stykker der har lavet nytårsforsætter i den anledning - og der er muligvis nogen af os der også gerne vil overholde forsættet men ikke rigtig ved hvor og hvordan vægttabet skal foregå.

Der er læsere af denne portal så heldige at vi har en hel side med foreninger, hvoraf mange lige præcis forkuserer på sport og fitness m.v. Så her kan du blive inspireret.

Se foreningerne her.

Nytårshilsen fra borgmesteren.

Året går på hæld, og det er ofte en tid, hvor vi gør status over det forgangne år og kigger frem mod året, der kommer. Det har været et år fyldt med spændende projekter, samskabelse og innovation.

2015 har været et år i samskabelsens tegn, hvor vi sammen med borgere, virksomheder og de lokale aktører har taget hul på fremtidens Nordfyn. Det er blevet til nogle spændende projekter, som kommer både borgere, besøgende og erhvervsdrivende til gode. Allerede nu og i fremtiden.

I 2014 lavede vi en Vision i samarbejde med borgere, virksomheder og alle de aktører, der havde lyst til at biddrage til det fremtidige Nordfyn. Det mundede ud i Vision 2021, som blandt andet fokuserer på at skabe vækst i kommunen og øge bosætningen. Siden har vi været i fuld gang med at forvandle visionen til en masse konkrete aktiviteter.

Læs hele hilsnen her.

Fint år for 5450-otterup.dk igen!

Portalens 5. år i æteren, blev et nyt år med mange rekorder. Over 93.000 besøg på portalen vidner om at interessen stadig bliver større og større for hvad der foregår her. 93.000 besøg svarer til at der i snit har været 254 læsere pr. dag, men sådan kan man faktisk ikke regne, for besøgene dækker over en løbende stigning i antal besøg pr. dag og vi har således godt 280 besøg pr. dag i december.

Vi har mange bidragsydere, der sender begivenheder og historier ind til os, som vi kan bringe. Det er vi meget taknemmelige for, men vi kunne da nemt bruge flere. Vores portal vil gerne fokusere på hele 5450 Otterupområdet, men det kniber stadig lidt med bidragsydere udenfor Otterup by og det er lidt ærgerligt, når vi nu har lavet en portal hvor alle foreninger i gamle Otterup Kommune helt gratis kan reklamere for arrangementer og events.

Uden vore trofaste annoncører, ville det være overordentlig vanskeligt at fortsætte og udbygge portalen, så vi er meget taknemmelige for de annoncører vi har. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed at vi sagtens kunne bruge nogle flere annoncører, så vi endnu bedre kan udbrede mangfoldet af muligheder for at bruge det lokale erhvervsliv.

Vi har de bedste forhåbninger for 2016 og ønsker alle 5450-otterup.dk’s læsere, annoncører, sponsorer og bidragsydere, et rigtigt godt og lykkebringende nytår.

Uden Jer kunne portalen ikke eksistere!