Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fra pædagog til selvstændig.

Når den nye forretning Artico, på hjørnet af Torvet og Søndergade slår dørene op i morgen lørdag (30. juli), er det med indehaver Janni Christiansen bag disken.

Janni flyttede til Otterup for 17 år siden, hvor hun som pædagog var med til at starte Poppelgården op. Siden har hun bestridt flere pædagog jobs, men synes nu at det er blevet for vanskeligt at være pædagog, med alle de forandringer der hele tiden sker på feltet.

Derfor fik Janni ideen med hendes nye butik, som du altså kan besøge fra lørdag. Her kan du købe garn, mode og smykker.

Held og lykke herfra med den nye og spændende forretning. Det er dejligt at se at nogen tør starte nyt op her i Otterup.

Se butikkens hjemmeside her.

Ribeye eller Burger?

Lørdag aften 30. juli, når Lars Love Louise spiller på scenen på Torvet i Otterup, behøver du ikke at have spist hjemmefra.

Karl Marius serverer ribeye med diverse tilbehør og på Giallo Rosso serveres der "lav selv" burgere.

Så kom og nyd Lars Love Louise, et glas fadøl eller en god flaske vin på Torvet. Koncerten starter kl. 19.

20 år er lang tid!

Sommerhusforening inviterer til indvielse af ny belægning på Østre og Vestre Strandvej ved Hasmark StrandOmkring

20 år efter at emnet første gang var på dagsordenen, hvor det siden har givet anledning til en del uenigheder, er det nu endelig tid til at fejre, at der er kommet ny og jævn belægning på Østre og Vestre Strandvej ved Hasmark Strand.

Det sker på søndag den 31. juli klokken 15 ved indkørslen til Strand-
oasen.

Her vil Hasmark Strand Sommerhus Forening byde på kaffe/te og kage til de voksne og is til børnene.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Sjælden badegæst i Tørresø.

Stranden ved Tørresø har søndag fået besøg af en usædvanlig gæst. En sælunge ligger og soler sig blandt badegæsterne i sommervarmen.

Der er spærret af omkring sælen, som selvsagt tiltrækker en del opmærksomhed.

Det var Fyens Stiftstidendes fotograf John Fredy, som faldt over sælungen på stranden. Og den slags er ikke hverdagskost ved Tørresø.

- Jeg har haft sommerhus i snart 30 år, og jeg har aldrig set en sæl her på stranden, lyder det fra ham.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Rekord på Torvet.

Torvemarkedet lørdag den 23. juli vil foreløbig gå over i historien, som det mest besøgte af både kræmmere og handlende.

Alle gode betingelser var også tilstede; vejrudsigten lovede ingen regn, derfor masser af kræmmere, faktisk så mange at vi til sidst måtte afvise nogen, da der ikke kunne klemmes flere ind på Torvet.

Under hele torvemarkedet var der overskyet men dejligt lunt og det bragte en masse mennesker til Torvet istedet for at tage turen til stranden. Der har aldrig været så mange mennesker på Torvet på en gang.

Lad os håbe at det hele gentager sig næste lørdag hvor vi har arrangeret koncert om aftenen med Lars Love Louise.

Se stemningsbilleder her.

OK lørdag på Torvet.

Igen havde metrologerne valgt at komme med en dårlig vejrudsigt til lørdagen og det afspejlede igen fremmødet af kræmmere. Faktisk var vejret noget bedre end forudsagt og der kom da også mange kunder til de forholdsvis få kræmmere.

For første gang spillede Moonlight på Torvet og det var desværre et uoplagt orkester, der stort set holdt flere pauser, end de spillede!

Se stemningsbilleder her.

By Night en trist affære.

Et ellers udmærket arrangement, blev ødelagt af dårligt vejr og et magert fremmøde.

Det blev ikke bedre af at 12 af byens butikker havde valgt ikke at deltage i den lange åbningstid, så der var ikke mange der hørte den gode musik der var både i gaderne og på torvet.

Det er tredje år der holdes By Night i midtugen og tredje gang der er et magert fremmøde, så mon ikke det fremover bliver fredage?

Se stemningsbilleder her.

Cartoon Network indtog Otterup.

Cartoon Networks sommerturne rundede Otterup i torsdags (14. juli) og lavede en fantastisk eftermiddag for byens børn og turisterne.

Der var rigtig mange børn samlet på Torvet og Cartoon Network havde lavet et flot show med masser af aktiviteter og konkurrencer for børnene.

En succes som nok skal gentages.

Se stemningsbilleder her.

Familiehuset tilbyder forældrekurser.

Er det svært at tackle børnene? Hører de ikke efter og er der ofte konflikter? Mangler dit barn selvtillid? Eller vil du bare gerne blive en endnu bedre forældre? Ja, så kunne et forældrekursus være løsningen.

Familiehuset i Nordfyns Kommune tilbyder kurser til forældre til børn i alderen 3-12 år. Man mødes sammen med andre forældre og deler erfaringer. Desuden vises filmklip, der laves øvelser og der er hjemmeopgaver. Kurset har fokus på det gode samvær, ros, belønning, ignorering, rutiner og klare beskeder samt "Time out". Der tilbydes opfølgning i op til et år efter.

Læs mere her.

Klintebjerg Havn langtidsholdbar.

Afrikansk olieholdigt hårdtræ med rødder i både Congo og Nigeria holder i dag sammen på fællesskabet i den lille fjordhavn ved indsejlingen til Odense Kanal.

Det er her i Odense Fjord, at en lokal entreprenør ved navn Vestafjord bankede det afrikanske tømmer 12 meter ned i den mudrede bund i forårets løb.

Over 100 pæle holder sammen på bådebroer og lægger diameter til fortøjningerne på de 55 joller og sejlbåde, som har deres faste pladser i bunden af fjorden.

- Træet er så tungt, at det går til bunds. Og bunden er stenhård nogle steder, så et par af pælene sprang i stykker, da de blev banket ned. Og de er ellers hårde, bemærker formand for Klintebjerg Bådelaug Claus Thordal (billedet).

Det og mere skriver fyens.dk her.

Vingesus i Lumby.

Oplev vingesus på Lumby Mølle.

Den gamle vindmølle ved Slettensvejen nord for Odense, har gennem de sidste 25 år gennemgået en omfattende restaurering. Der er brugt mange mill. kr. på at få den 194 år gamle mølle til at fungere igen. I 2004 blev møllen genindviet, og folk fra hele Fyn drager flere gange om året til møllen for at opleve spillemandsmusik, kræmmermarked, udstillinger, samt de idylliske omgivelser omkring Lumby Mølle

Nu er muligheden for at turister og andre besøgende kan nyde disse flotte omgivelser, samt at se møllen indefra i sommerferieperioden.

5 onsdage i løbet af sommeren er møllen åben for publikum, hvor man bl.a. kan se det arbejde der gøres for at holde møllen og de andre bygninger i fin stand.

Se mere om tidspunkter og aktiviteter her.

Torvemarked med gamle biler.

Lørdag bragte igen torvemarked i Otterup. Handelsforeningen havde lukket Bredgade så der var plads til gamle biler, dem kom der desværre ikke så mange af som man kunne have ønsket.

Derimod var der mange kræmmere og handlende, der nød det gode kræmmervejr. Livemusikken på scenen var denne gang med et nyt band "Sweet Molly", der egentlig gjorde det godt, men måske ikke helt passede til et torvemarked.

Det var en fin dag på Torvet.

Se stemningsbilleder her.

Puljen til lokale initiativer er blevet uddelt.

I år var der 550.00 kroner i puljen til at støtte lokale initiativer i Nordfyns kommunes landdistrikt, hvoraf der blev uddelt 523.00 kroner.

Der gives støtte til initiativer i byer, der ligger udenfor kommunens fire største byer. Lokale foreninger og ildsjæle har kunnet søge om støtte via et ansøgningsskema. For at en ansøgning kan opnå støtte, kræver det, at der er opbakning fra lokalrådet. I alt kom der 14 ansøgninger, hvoraf de 9 blev tilgodeset med midler afsat fra anlægsbudgettet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

"9 to 5" blev til "Singing in the Rain".

Premieren på Friluftsspillenes "9 to 5" blev næsten traditionen tro en våd affære.

Stykket måtte udsættes en halv time, på grund af kraftig regn, før Bente (alias Bentes Zoner) sammen med borgmester Morten fik skudt forestillingen igang.

Det var imidlertid værd at vente på, med noget af det bedste sang jeg har hørt på Friluftsspillene - eller Nislevgårdspillene - som det hed tidligere.

Det var heller ikke til at mærke på aktørerne på scenen, at alt var vådt og at de tit stod i regnen og spillede, det gjorde de fantastisk på trods af vilkårene....

Læs mere her.

Bentes Zoner udvider.

1/8 2016 åbner klinikken i Bogense.

Tirsdag og Torsdag vil Bente være at finde i Sundhedshuset Skovvej 1 indgang D 1 sal.

I første omgang vil Bente dele lokaler med Nordfyns Zoneterapi - senere på året overtager Bente lejemålet ..

Se bentes Zoners hjemmeside her..

Pigefest på Torvet.

Giallo Rosso satte for fjerde år i træk, gang i en pigefrokost,, til erstatning for den nu manglende pigefrokost til kræmmermarkedet.

46 Piger i højt humør, sørgede for en fantastisk stemning på Torvet lørdag eftermiddag, hvor der blev sunget, danset og leget.

De mandlige tjenere gjorde hvad de kunne for at gøre eftermiddagen til en værdig pigefrokost - og det lykkedes.

Se stemningsbilleder her.

Bredbånd til hele Kommunen!

Nordfyns Kommune ønsker at optimere den digitale infrastruktur i kommunen til glæde og gavn for borgere, virksomheder og turister.

Nordfyns Kommune har afsat midler til forbedring af den digitale infrastruktur i kommunen.

Regeringen har lanceret Bredbåndspuljen, hvor kommuner og/eller lokale sammenslutninger kan søge støtte til udrulning af bredbånd i tyndt befolkede områder, som har meget dårlig dækning, og som ikke vil kunne få bredbånd på almindelige markedsvilkår.

Det skønnes, at omkring 2000 ejendomme i Nordfyns Kommune har en internetadgang, der er mindre end 5 Mbit/s download og 1 Mbit/s upload, og hvor der ikke er indgået aftale om f.eks. nedgravning af fiber.

Af disse skønnes det at ca. halvdelen, det vil sige ca. 1000 ikke vil kunne få tilbudt bredbånd på almindelig vis ved en tilslutningsprocent på ca. 60 %. Vi vil kunne søge støtte gennem Bredbåndspuljen til disse adresser.

Læs mere her.

Biblo er et online fællesskab for børn.

Her kan børn under 14 år dele interesser med hinanden i online åbne grupper. Grupperne kan handle om alt, og de kan oprettes både af børn og bibliotekarer. Hver gruppe handler om noget specielt, som man diskuterer i den gruppe. Vil man diskutere noget andet, kan man enten finde en gruppe, der passer bedre, lave sin egen gruppe eller spørge i gruppen "Spørg Biblo".

Alle, der har et Unilogin kan se, skrive, uploade og deltage i konkurrencer på Biblo.

Man kan også låne bøger, film og spil på Biblo - lige som man kan på sit bibliotek.

Læs mere her.

En sang for Otterup.

Otterup får sin helt egen sang, som har premiere under aftenens ”Fest i Teltet” på Otterup Kræmmermarked.

Det er Otterup-drengen Martin Knudsen, som har fået hitmageren Mickey Pless til at skrive musikken til sangen med tekst af Ulla Jessen. Martin Knudsen syntes, at byen på sletten manglede sin egen sang.

- Efterhånden har Mickey Pless skrevet melodier til samtlige sommerrevyer og flere popkunstnere, men han har endnu ikke skrevet en hyldest til en by. Så det var oplagt, at få ham til at prøve kræfter med det, fortæller Martin Knudsen.

Det og mere skriver Ugeavisen Nordfyn.