Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Otterup Kartoffellaug 20 år.

Kartoffellav og markedsforening går hånd i hånd om premiere på årets torvelørdage i Otterup.

I 20-året for Otterup Kartoffellaugs fødsel er der lagt op til en større hyldest af kartoflen, når lavet inviterer til Den store Kartoffeldag på Torvet .

Det sker på lørdag den 4. juni - samme dag som markedsforeningen åbner for den første af sæsonens 12 torvemarkeder.

Lavet af 1996 kan fejre 20-års jubilæum i år. Og som de øvrige år er det alletiders chance for at få genopfrisket historien om kartoflens sørejse fra Amerika til Europa med Columbus og skibskokken Pedro om bord.

Det og mere kan du læse på fyens.dk her.

Medarbejdere samles om sundheden.

Torsdag den 2. juni holder Nordfyns Kommune sin årlige sundhedsdag for alle sine ansatte. Det sker fra kl. 16.00 til kl. 20.00 i området omkring Bogense Hallerne.

Sundhedsdagen 2016 er en opfølgning på sidste års sundhedsdag, hvor Nordfyns Kommune blev sundhedscertificeret som samlet kommune. Andre kommuner i landet har sundhedscertificeret enkelte områder af kommunen, men Nordfyns Kommune er altså ene om at være sundhedscertificeret hele vejen rundt.

- Det er noget, vi er stolte af, og samtidig er vi fuldt bevidste om, at det forpligter. Derfor ønsker vi hele tiden at forbedre og sikre, at der sker en bevægelse fremad. Det er blandt andet det, den sundhedsdagen handler om., siger kommunaldirektør Morten V. Pedersen.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Du kunne jo cykle en tur grundlovsdag.

Gør som mange andre, få fat i kunder, børn, børnebørn, familien, venner og naboerne, så møder I alle frem med Jeres cykel og nyder et lækkert morgenbord ved Hundeskoven, Horsebækvej 22 fra kl. 09.00 – 10.00.

Der efter cykles ca. kl. 10 en kort motionstur i eget tempo til den nye havn i Klintebjerg, samt retur igen til startstedet, hvor der er mulighed for at nyde de lækreste grill pølser som en helstegt pattegris med tilbehør fra kl. 12.30.

John ved Intersport, Otterup har startkort til Jer, de koster 150 kr. til voksne, samt 75 til børn, hele beløbet går til BØRNECANCERFONDEN.

Så starter nedtællingen til Torvemarkederne.

På lørdag starter årets torvemarkeder op. Det bliver forhåbentlig igen en rigtig god sæson, som de to foregående sæsoner, med masser af kræmmere og handlende.

Torvemarkederne starter som sædvanlig op med gratis morgenkaffe mellem 9 - 10 for de morgenfriske, hvor kaffen er sponseret af KaffeImperiet og rundstykkerne af Otterup Bageri.

I dagens anledning giver Børge Jeppesen lidt harmonikamusik til kaffen, inden der kommer live musik på scenen fra kl. 11.

Se markedsforeningens hjemmeside her.

Hvorfor fejres 5. juni?

Grundlovsdag er en årligt tilbagevendende fejring af indførelsen af den første danske grundlov den 5. juni 1849.

Hvert år fejres dagen med især politiske taler rundt om i landet, da dagen ofte også ses som en fejring af det danske demokrati. Ledende politikere har via deres respektive organisationer foretrukne steder, hvor de traditionelt afleverer deres budskaber, der både handler om demokratiets principper og om aktuelle politiske problemstillinger.

Læs mere om dagen her.

Fra modspiller til medspiller.

Aktivt medborgskab har ændret borgernes forhold til Nordfyns Kommune, fortæller borgmesteren.

Aktivt medborgerskab var det helt store tema, da Nordfyns Kommune lørdag bød på temadag i Morud. Et område man i kommunen prioriterer højt, og det har gjort båndet til lokalbefolkningen bedre. Det understreger borgmester Morten Andersen:

- Aktivt medborgerskab får man ikke ved kun at tale om det. Det er et sejt træk, og tingene sker ikke af sig selv. Det har
dog gjort en afgørende forskel i vores kommune. Mentaliteten er ændret, hvor borgerne måske tidligere så ommunen som en modspiller, man skulle slås med. Nu er vi i højere grad gået fra modspiller til medspiller, siger Morten Andersen.

Læs hele avisen om dagen her.

Begynd at løbe, bliv medlem af Otterupløberne.

Som medlem har du mulighed for frit og kvit at deltage i de arrangementer foreningen afholder.
Der løbes hver tirsdag fra torvet kl 17.00, hvor der er tovholdere på forskellige ruter.. bl.a. 5 km og 10 km.
Er du nybegynder, så kom og få en snak med Otterupløberne, hvordan du får startet.

Du har mulighed for at handle i Intersport til fordelagtige priser.

Du får også mulighed for at logge dig ind i vores "medlemsområde" , hvor der er flere specifikke løbeprogrammer, samt brugen af dem og træningszoner.

Se foreningens hjemmeside her.

Affaldstømning hver uge.

Fra uge 22 bliver der hentet affald hver uge hos alle husstande.

Samtidig starter indsamlingen allerede fra klokken 5.00, så det er bedst at sætte spanden frem allerede aftenen før tømning. Husk at du kan tilmelde dig Kommunens sms-service og modtage en sms dagen før din affaldsbeholder skal tømmes. Aske må gerne kommes i affaldsbeholderen, hvis den er helt kold og pakket i en lukket plastpose, så det ikke støver når affaldet tømmes ud i renovationsbilen. Haveaffald hører ikke til i renovationsbeholderen. Det skal enten komposteres hjemme eller afleveres på genbrugspladsen.

7. blå flag til Nordfyn...

...de fire vejer over Hasmark Fuglsang, flyvesandet og Hoffmansgave.

Det blå flag tildeles, når en række kvalitetskriterier er opfyldt: Rent badevand, sikkerhed i form af livrednings- og førstehjælpsudstyr, og nødtelefoner, informationstavler, natur- og miljøaktiviteter og stedets faciliteter som f.eks. toiletter og affaldsordninger.

”Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Gæster og lokale folk inddrages ved afholdelse af miljøaktiviteter og andre arrangementer for børn og unge (...) Derudover skal en Blå Flag strand være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter mm.,” fremgår det af Friluftsrådets hjemmeside.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Handelsforeninger står sammen.

De nordfynske handelsbyer væbner sig til kampen for deres fortsatte eksistensberettigelse i nyt samarbejde.

Indkøbsvanerne er under forvandling. Stadig mere handel foregår på nettet. Kunderne foretrækker centraliserede indkøbsmuligheder og vil have oplevelser, spændende aktiviteter og underholdning med i købet.

Det viser Cowi-undersøgelser, og det er de handlende på Nordfyn fuldt bevidste om. Deres respektive handelsstandsforeninger har derfor smidt kræfterne i et forsøg på øget samarbejde og udvikling, ligesom de har allieret sig med Nordfyns Kommune, Nordfyns Erhverv og Turisme og Cowi.

Med Cowi som indpisker er de gået i gang med at besøge og studere, hvordan man har gjort i andre byer.

Det og mere kan du læse på fyens.dk her.

Nye affaldsbeholdere til papir og pap.

I Nordfyns Kommune vil man gerne genbruge en større del af vores affald. Derfor er det blevet besluttet, at alle husstande vil få en spand stillet til rådighed til at indsamle papir og pap.

Udkørsel af de nye spande starter i denne uge, og Kommunen håber at have de sidste spande sat ud i begyndelsen af august.

For nogle adresser vil der desværre gå nogle måneder fra man får spanden leveret, til der tømmes første gang. Det beklages,, men det kan desværre ikke undgås, da det tager en del tid at bringe alle 13.000 spande ud. Tømning af de første spande starter i juli, og spanden vil blive tømt hver 4. uge.

Årets bukketræf.

Den 16. maj er som bekendt (for mange) den dag hvor jagten går ind på bukkene. Det fejrer man i DE4 (de 4 jagtforeninger: Bederslev, Krogsbølle, Nr. Højrup/Uggerslev og Otterup) ved at afholde bukketræf, hvor årets først skudte bukke præsenteres.

Dagen bragte godt vejr og der var rigtig mange fremmødte. Desværre var udbyttet i år noget magert med kun 6 bukke i konkurrencen.

Vinderen ses her på billedet.

Det er Kennet Krebs har stået for billederne, tak for det.

Se stemningsbilleder her.

Plakatafsløring.

Markedsforeningen varr så heldige at igen i år har Nordfyns kendte kunstmaler Finn Frederiksen været ophavsmand til årets markedsplakat.

Plakaten blev afsløret i fredags på Torvet.  Finn Frederiksen har som sædvanlig tegnet en plakat som er et stort kunstværk,hvor motivet i år er en æblegren i forgrunden med de nu nok så berømte "paraplyer" i baggrunden.

Plakaten vil forhåbentlig komme til at præge bybilledet i Otterup sommeren over.

Udover at plakaten forhåbentlig vil være ophængt i alle butikker, vil den også som sædvanlig være etiketten på årets markedsvin, som sælges på torvet sommeren over og forhandles i Ostehuset.

Se markedsforeningens hjemmeside her.

Nordfynske oplevelser – de lokale viser vej.

“Nordfynske oplevelser – de lokale viser vej” er en gratis app, der giver inspiration til unikke oplevelser på Nordfyn. Her kan du også finde informationer omkring attraktioner og aktuelle events på Nordfyn.

Download den gratis app og få inspiration til unikke oplevelser på Nordfyn. Der er ture for store som små. De lokale viser steder på Nordfyn, som de selv synes er spændende, smukke eller fede – og som de synes, andre også skal opleve.

Med app’en kan du ligeledes få oplysninger om aktuelle events samt få overblik over en række af de attraktioner, Nordfyn har at byde på.

App’en er udviklet af nordfynske ildsjæle, og den kan hentes gratis på Google Play eller i App Store.

Johanna Westphal udstiller.

 Otterup Bibliotek tor. 12. maj. 2016 kl. 14:00 til tor. 30. jun.

Johanna Westphal  er født og opvokset i Tyskland og kom til Danmark i 1964.

Hun er uddannet turistfører, håndarbejdslærer og beskæftigelsesvejleder.

I januar 2010 begyndte hun at male, efter at have set filmen om de Antarktiske Kejserpingviner og deres flere hundrede kilometers vandring. Disse malerier kan ses påwww.pingvinmalerier.dk og hun har siden udgivet 4 børnebøger.

Læs mere her.

Per Olesen også tonedøv.

NEET har udsendt en pressemeddelelse med 6 punkter om hvilke tiltag der skal foretages i den østlige del af kommunen.

Det første punkt er det punkt som vi i Otterup, samt et flertal i kommunalbestyrelsen har ønsket, nemlig "Det nuværende turistkontor i Otterup forbliver åbent med personlig betjening." Hurra og tak for det.

Men allerede punkt 2 ødelægger humøret! "Der etableres turistkontor på Hasmark Strand Camping – kontoret etableres med de krav der stilles af Dansk Turistfremme, således at bureauet leverer turistservicen som ”Grønt I”-bureau. Åbningen af Nordfyns nye turistkontor forventes at ske i løbet af juni måned."!!!?

Så kan man ikke have hørt efter hvad et flertal i kommunalbestyrelsen sagde på deres møde i torsdags, nemlig at man ikke ønskede fokus fjernet fra Otterup og det er jo reelt det der kommer til at ske!

Læs hele artiklen her.

Ny natur- og miljøchef.

Så blev der sat navn på Nordfyns Kommunes nye natur- og miljøchef. Hun hedder Mette Højby, er 41 år og kommer fra Vejle. Med i bagagen har hun en bred erfaring inden for natur- og miljøområdet fra stillinger i henholdsvis Region Syddanmark, Hedensted Kommune og Odsherred Kommune.

- Mette har erfaringer med natur- og miljøindsatsen på flere niveauer. Både som teamkoordinator, projektleder og tidligere som sagsbehandler. Hun har arbejdet i mindre kommuner med samme vækstdagsorden som Nordfyns Kommune, og i Region Syddanmark har hun løftet opgaver på et højere strategisk niveau. Alt i alt giver det en perfekt platform for at fylde det nye job ud, siger direktør for Teknik, Erhverv og Kultur Henrik Boesen.

Læs hele pressemeddelelsen her.