Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Aprilsnar: hvor kommer det fra?

Aprilsnar! De fleste af os har nok prøvet det at være lidt for godtroende og falde for en løgn på den første april, hvad end det var en avisartikel om spaghettitræer eller et listigt puds spillet af en ven. 

Men hvorfor er det lige, at det er tilladt at lyve næsen lang på denne særlige dag? Og hvorfor er det så sjovt? Det vil en familie fra Tølløse gerne vide og har skrevet til Videnskab.dk:

»Vi er en familie, der er nysgerrige omkring, hvordan aprilsnarren opstod. Når vi ser TV2 eller DR1, er der næsten altid en aprilsnar med i indslaget den første april, som så senere bliver offentliggjort som en løgn. Hvorfor laver vi sjov med hinanden på den første april?«

Læs hele historien på videnskab.dk her.

Nordfynsk vikingemarked vender tilbage.

Successen var overvældende, da der sidste år blev holdt et nordfynsk vikingemarked i Glavendruplunden for første gang. Her mødte mere end 4000 gæster op for at se vikingerne kæmpe.

Vikinger er populære som aldrig før, og derfor kunne man i september sidste år for første gang opleve et nordfynsk vikingemarked i Glavendruplunden. 

Succesen var overvældende og mere end 4000 gæster mødte op for at se vikingerne kæmpe med hinanden. Det var tre gange så mange som forventet, og derfor vil man også kunne opleve endnu flere vikinger i år.

Nordfyns Vikingemarked finder i år sted den 3. og 4. september, og ifølge Michael Nielsen, som er formand i vikingegruppen OdINSVI, vil man kunne opleve en masse islandske heste i år.

Blomsterbutik på Torvet.

Dejligt at se at der nu kommer gang i en af byens tomme butikker.Det er den tidligere Sailor Tatoo på Torvet, hvor der nu er kommet navn på postkassen og der står Blomster & Pil.

Det tyder på at der jo nok åbner en blomsterbutik, som så bliver byens tredje af slagsen.

Det bliver dejligt at få en tom butik mindre i centrum.

Bentes Zoner - nu med onlinebooking.

Bente har, efter godt 5 år på klinikken, fået installeret onlinebooking på sin hjemmeside.

Så bliver der mere tid til klienterne og det bliver en hel del nemmere for os klienter.

Bentes helt stort passion er problemer med bevæge apparatet, som hun løbende dygtig gør sig i behandlingen af – derfor tilbydes der behandling med nerverefleksologi. Sammen med zoneterapi giver det en rigtig god effekt.

Bentes hjemmeside finder du her.

Renovering af strandvejene igen, igen!

Sommerhusejerne ved Hasmark Strand kan inden længe se frem til at de hullede strandveje i første række ved diget får det glatte lag.

Efter snart 15 års modstand og uenighed om betalingsmodeller og flere mislykkede forsøg på at renovere grusvejene, så har et flertal i Udvalg for Teknik og Miljø, (S,V og K) netop godkendt et revideret og mindre omfattende vejprojekt for Østre og Vestre Strandvej.

Vejsjak var kørt i stilling i den forløbne uge, klar til at indlede arbejdet. Men entreprenøren fik rødt lys fra kommunen i 11. time.

Det og mere skriver fyens.dk her.

POP'en nummer 2.

I lørdags var der Albanicup finale i billard for herrer på POP'en.

Der var fire finalehold der havde kvalificeret sig ved at blive hhv. nummer 1 og 2 i hver sin pulje. POP'en var blevet nummer 1 i deres pulje og Karl Marius var blevet nummer 1 i deres pulje.

Så der var lagt op til Otterup dominans mod de 2 toere City Club og De 3 Musketerer.

Sådan gik det desværre ikke for City Club vandt, POP'en endte som nummer 2, De 3 Musketerer nummer 3 og Karl Marius måtte tage til takke med en fjerdeplads.

Tillykke til holdene der viste meget god billard.

Filmstriben.dk et godt tilbud.

Filmstriben.dk er bibliotekernes filmtilbud. På filmstriben.dk kan du se film på din pc eller mac. Filmene streames til din pc eller mac og der er for tiden over 1.700 film at vælge imellem. Der kommer hele tiden nye film til.

Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den film streaming tjeneste hvor man kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste hvor man kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder.

Se de gode tilbud her.

Karl's damer nummer 2.

I lørdags den 12. marts var der finale i Albanicup Fyn for damer.

Finalen foregår mellem de fire bedste hold fra indledende runde. Her havde Otterup halvdelen af pladserne, med holdet fra Karl Marius og holdet fra POP'en.

Det blev en meget lang dag på Lunds Bodega, med masser af god billard af de fire hold.

Efter godt 12 timers billard kunne Lunds damer kåres som vinder og med Karl Marius damerne (billedet) som en flot nummer 2. På 3. pladsen kom Wienerstuen og de heroisk kæmpene damer fra POP'en måtte nøjes med en 4. plads.

Tillykke til holdene.

Se mere her.

Søg støtte til projekter.

Nordfyns Kommune har et antal puljer, som støtter op om frivillige initiativer inden for kultur og fritid.

Det er nu, du kan søge støtte til dine projekter. Du kan søge støtte til f.eks. kulturelle arrangementer og anlægsprojekter.

Der er ansøgningsfrist til puljerne 1. april 2016.

Læs mere om de forskellige puljer og de krav, der stilles til ansøgningerne på: www.nordfynskommune.dk/Borger/Kultur-og-Fritid under Puljer - Kultur og Fritid

Nordfyns Kommune slukker lyset!

Det er Earth Hour tid, og WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne er skudt i gang. Nordfyns Kommune gør sig klar til at gå i sort lørdag den 19. marts mellem kl. 20.30 og 21.30.

Netop i den time slukkes lyset i store og små byer verden over. Sidste år deltog 172 lande, og 10.400 landemærker slukkede lyset. Mange steder i Danmark gik gadebelysningen også ud i "Jordens Time", og i år forventes den verdensomspændende kampagne at få endnu flere deltagere.

Earth Hour-kampagnen handler om at vise, at klimaforandringerne skal tages alvorligt, og at ord skal følges op af handling - også når lyset er tændt de øvrige 8.759 timer af året. Og det gør Nordfyns Kommune.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Læsernes bogpris.

Danmarks Biblioteksforening uddeler sammen med Berlingske og de danske folkebiblioteker hvert år "Læsernes bogpris" til den bedste og mest interessante danske bogudgivelse i det forgangne år.

Hvem der skal modtage prisen afgøres suverænt af den størst tænkelige ekspertgruppe, nemlig landets læsere. Afstemningen  løber fra den 12. marts til den 6. april 2016.

Du kan læse mere om Læsernes bogpris og se hvem der tidligere har modtaget prisen her

Når du stemmer, deltager du samtidig i konkurrencen om et års forbrug af bøger (værdi 6.000 kroner), samt ti signerede bogpakker med alle de nominerede bøger. Det er kun muligt at deltage en gang via mail.

Læs mere og stem her.

Bryllup på Karl'.

Torsdag kl. 10 blev Aase og Benno gift på selveste Karl Marius, hvor de dagligt hygger om kunderne.

Vielsen blev begået af Pia Longet, fra LokalJournalen, der også er medlem af kommunalbestyrelsen og derfor kan foretage borgerlige vielser.

Selv om det var en ganske almindelig hverdag, var der alligevel godt 70 mennesker der kunne bevidne brylluppet og deltage i festlighederne der fulgte efter.

Et stort tillykke til brudeparret skal lyde herfra.

Hvor mange påskeæg kan du finde?

Påskekonkurrence for børn på biblioteket

På Nordfyn er påskeharen sluppet løs og har gemt sine påskeæg på bibliotekerne i Bogense, Otterup og Søndersø.  Fra mandag d. 14. marts kl. 14.00 til søndag d. 20. marts kan du besøge dit lokale bibliotek, og se hvor mange påskeæg, der gemmer sig rundt omkring blandt bibliotekets materialer.

Hvis du finder alle æggene, kan du deltage i konkurrencen om et lækkert chokoladepåskeæg!

Konkurrencen er for børn under 15 år, og du kan deltage én gang på hvert bibliotek.

Se bibliotekets hjemmeside her.

Flot turnering på POP'en.

Med små 40 tilmeldte, blev det er fin turnering i lørdags på POP'en. Mange af de sædvanlige spillere var til turneringer andre steder og der blev derfor god plads til nye emner.

Vores egen Ivan (billedet) rendte med sejren, Allan Maler blev toer, en københavnsk Tyr nummer tre og Thomas Wagner nummer fire.

Bedste dame blev Åse Rasmussen igen. Bedste gule ærter gik til Birthe Clausen.

Se stemningsbilleder på POP'ens hjemmeside her.