Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Skal dit barn starte i skolen 2017?

Indskrivning af elever til børnehaveklassen foregår digitalt i perioden 1. december 2016 til 31. december 2016.

Det er kun de/den forældre, der er forældremyndighedsindehaver, og som har samme bopælsadresse som barnet, der kan foretage indskrivningen. Der skal anvendes NemID. (plejeforældre kan ikke benytte digital indskrivning, de skal henvende sig på distriktsskolen).

Børnehaveklassen er en obligatorisk del af grundskolen, og undervisningspligten indtræder d. 1. august, i det kalenderår hvor barnet fylder 6 år. Det betyder at:

Børn, som fylder 7 år i 2017 (født 2010): Skal indskrives i børnehaveklasse...

Læs hele sagen her.

Julefrokost på POP'en.

I år var det første julefrokost med det nye værtspar Maibritt og Peder. Det kunne man ikke mærke, for alt var som det plejede med god mad, underholdning og rigtig god stemning.

63 feststemte gæster hyggede sig til langt ud på de små timer.

Se stemningsbilleder på POP'ens hjemmeside.

Juletræet blev tændt i Otterup.

I fredags kl. 1700 var der mødt rigtig mange op på Torvet, for at se julemanden tænde juletræet. Før juletræet blev tændt spillede nisseorkestret i stort set buldrende mørke fin julemusik og underholdt de over 100 fremmødte juleentusiaster.

Det var hyggeligt og stemningsfuldt, men lidt for mørkt (måske fordi det var Black Friday) - indtil træet blev tændt.

Det er som sædvanligt handelsforeningen der står bag årets juletræ, julelysene i gaderne og den kommende Jul På Torvet.

Positivt håndværkermøde.

Igen i år havde Nordfyns Kommune inviteret til møde med håndværksvirksomhederne på Nordfyn. Og sædvanen tro foregik det igen i Tingstedet på Søndersø Rådhus.

Borgmester Morten Andersen bød velkommen til de omkring 55 fremmødte og udtrykte glæde over, at så mange var mødt op. Han indbød til dialog og fortalte, at der var sat rigtig mange penge af til vedligeholdelses- og anlægsarbejder i kommunen.

Så opfordringen var: ’’Meld jer på kommunens håndværkerliste’’

Læs hele referatet her..

Nye annoncører på 5450-otterup.dk.

Den sidste måned er der kommet 3 nye annoncører på portalen. Det er Jern & Skrot, Café Laura og Bøger & Papir.

Vi bliver rigtigt glade når nye annoncører melder sig under fanerne. De er med til at formidle budskabet om at 5450 Otterup er mangfoldig på erhvervsområdet, ligesom de er med til at sikre en fortsat vedligeholdelse og udvikling af portalen.

Ikke mindst er de nye annoncører nu sikre på at deres virksomheder er synlige for de ca. 100.000 besøgende vi har årligt på portalen.

Vi byder velkommen til de nye annoncører og håber at vore læsere vil støtte dem.

NemPlads ved at være på plads...

NemPlads er et digitalt bookingsystem, hvor forældre selv booker ledige pladser i dagtilbud, SFO og klub. NemPlads har været under implementering i Nordfyns Kommune siden april 2016, med henblik på lancering overfor forældrene i januar 2017.

I forbindelse med præsentation af nemPlads på Børne- og Ungeudvalgsmødet den 8. november 2016, blev der politisk udtrykt to ønsker i forhold til mulighederne i IT systemet. For det første, at de private dagtilbud tilbydes mulighed for at blive integreret i nemPlads, og for det andet, at forældre, samtidig med booking af en ledig plads, får mulighed for at blive skrevet op på en liste til en plads, med henblik på etablering af en ny dagplejer i lokalområdet og/eller en ny vuggestuegruppe i et børnehus.

Ordningen forventes godkendt i Børne- og Ungeudvalget den 28. november.

Black Friday hvad er det?

Black Friday er fredag efter Thanksgiving (Thanksgiving er den fjerde torsdag i november), ofte betragtes dagen som begyndelsen på julehandlen. I de senere år har de fleste store amerikanske detailhandelsbutikker åbnet dørerne meget tidligt og haft tilbud for at sætte gang i feriehandlen, dagen er lignende Boxing Day salget i mange

Commonwealth nationer. Black Friday er ikke en feriedag, men i en række amerikanske stater har delstatsansatte dagen som en fridag. Mange ikke-detailhandels-ansatte og skoler holder fri både torsdag og fredag i Thanksgiving.
Dagen har siden 2005 været den travleste shoppingdag i USA. I 2013 shoppede omkring 141 mio. amerikanske forbrugere på Black Friday og brugte i alt 57,4 mia. amerikanske dollar.

Dagens navn stammer oprindeligt fra Philadelphia, hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og biler som opstod dagen efter Thanksgiving. Brugen af navnet begyndte før 1961 i Philadelphia-området og vandt bredere indpas udenfor Philadelphia omkring 1975. Senere indførte detailhandelsbranchen en alternativ forklaring: At detailhandlerne generelt ikke tjente penge fra januar - november og Black Friday var en markering af det vendepunkt, hvor de begyndte at få sorte tal på bundlinjen.

Bentes Zoner med i landsdækkende forskning.

Skrigende og urolige spædbørn, som heller ikke kan sove, er ofte et mareridt for småbørnsforældre.

Zoneterapeuterne Jane Brink Schleemann, Søhus, og Bente Vindelbo Jørgensen, Otterup indgår nu i et nyt landsdækkende projekt omkring behandling af spædbørn med zoneterapi.

Undersøgelsen foregår ved hjælp af et spørgeskema, som udfyldes af zoneterapeuterne sammen med forældrene, hver gang barnet er i behandling.

Det og mere kan du læse i Ugeavisen Nordfyn.

Se Bentes Zoners hjemmeside her.

Biblioteksnissen på spil.

Otterup Bibliotek Mandag d. 28. november til onsdag d. 21. december 2016

Biblioteksnissen er på spil igen i år. Denne gang har han fået kig på bibliotekets mange bøger.  Biblioteksnissens bøger er skrevet med nisseskrift, så kun nisser kan læse dem – kan du regne ud, hvilke bøger han læser?

Nissen læser en ny bog hver uge, så du kan deltage i konkurrencen 1 gang om ugen i konkurrenceperioden. Du skal være under 15 år for at deltage.

Vinderen bliver udtrukket og får besked i uge 51.

Red Barnet gi'r en pizza.

Den humanitære organisations afdeling for Nordfyn søger frivillige

Otterup: Det er ikke hver dag, Red Barnet Nordfyn giver pizza, men tirsdag 29. november klokken 18.30 indbyder foreningen alle interesserede til møde i Giallo Rosso, Jernbanegade 26 i Otterup. Anledningen er den såkaldte familieoplevelsesklub, som foreningen har drevet i flere år til gavn for udsatte børn i kommunen.

- Vi vil gerne fortælle de nordfynske borgere om vores vigtige projekt, som har spredt rigtig megen glæde blandt udsatte børn i området. I øjeblikket har vi brug for frivillige, som har lyst til at give børn gode og givende oplevelser.

Det og mere skriver fyens.dk her.

Fjordmarken skudt til hjørne.

Nordfyns Kommune overvejer at tage Fjordmarken ud af vådområde-forslagene

Nordfyn: Protesterne og indsigelserne har været så mange og så voldsomme fra lodsejerne ved Fjordmarken, at Nordfyns Kommune nu er tæt på helt at fjerne området fra en skitse over fem muligheder for udlægning af vådområder.

- Vi har anbefalet Naturstyrelsen, at man lige holder en pause med at regne på og vurdere områdets egnethed. Udlægning af vådområder skal ske ved frivillighed, og når så mange lodsejere allerede inden, der ligger en konkret plan, og inden de har fået et tilbud eller et oplæg om overtagelse, viser så stor modstand, er der ikke den store grund til at arbejde videre med muligheden, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget, Franz Rohde (K).

Det og mere skriver fyens.dk her.

Få gode råd og vejledning.

Nordfyns Erhverv og Turisme vil styrke erhvervsudviklingen på Nordfyn og skabe flere og bedre virksomheder. Det gør vi ved at yde uvildig sparring og rådgivning inden for en lang række områder. Vi har en solid baggrund og kan hjælpe med de fleste spørgsmål. Hvis vi ikke har svaret, har vi desuden netværket, der kan hjælpe din virksomhed videre. 

Nordfyns Erhverv og Turisme fokuserer også på erhvervsudvikling ved at satse på udviklingen af nye innovative produkter og arbejdsmetoder i de lokale virksomheder. Dette opnås gennem netværksdannelse, erfaringsudveksling og vidensdeling imellem nystartede såvel som etablerede virksomheder. 

Læs mere her.

Mange ønsker at bo på Nordfyn.

En ny analyse fra Boligdeal.dk viser, at et flertal af boligsøgere ønsker at bo i Nordfyns Kommune.

Således viser analysen, at Nordfyns Kommune rangerer på en 5. plads i Region Syddanmark ud af de i alt 22 kommuner – og alene på Fyn indtager Nordfyns Kommune en 3. plads ud af de i alt 10 kommuner. Det danner herved et billede af, at mange ønsker at bo i Nordfyns Kommune.

Læs mere her.

Poul Lund Nielsen udstiller på biblioteket.

Poul Lund Nielsen maler både i Akryl og Akvarel. Efter i 20 år ikke at have tegnet eller malet, tog han maleriet op igen i 2009. Han har gennem tiden malet lidt af hvert, også portrætter af både mennesker og dyr. Han har også i mange år lavet grafik til bl.a. opvisningstrøjer til flere gymnastikforeninger.

Poul finder inspiration til sine billeder både i naturen og på nettet og ofte er billederne fri fantasi eller sammensat af flere indtryk. Alle billeder har rod i realismen og han maler kun sjældent ren abstrakte motiver.

Udstillingen kan ses frem til d. 29. december 2016 i bibliotekets åbningstid.

Ungeguiden app.

Nordfyns Kommune har udviklet en app til dig. Den hedder Ungeguiden og er gratis at downloade.

I guiden finder du information om valg af ungdomsuddannelse og ungeliv.

Du kan også kontakte en medarbejder, så du får den hjælp, du har brug for som ung.

Vi håber, Ungeguiden kan hjælpe dig godt på vej i både uddannelse og ungelivet.

Du kan hente Ungeguiden i App Store og på GooglePlay.

Fodbold skal løfte sundheden!

En ny fireårig partnerskabsaftale mellem Nordfyns Kommune og DBU skal styrke kommunens arbejde med sundhed og forbedre fodboldtilbuddene til de nordfynske borgere.

Fodbold for voksne med kroniske lidelser. Inklusion af flygtninge i foreningslivet. Og fodbold i folkeskolen. Det er nogle af de mange initiativer, som Nordfyns Kommune og DBU gerne vil lancere som en del af den fælles velfærdsalliance, der underskrives den 9. november kl. 10.00.

Læs artiklen her.

En del af sommerferien regnede væk.

Nordfyns Erhverv og Turisme gør status over turistsæsonen.

Helt overordnet har sæsonen været præget af sommerens dårlige vejr. ”Vejret har ikke hjulpet os på vej i år. Den sommerferie, som danskerne holder i juli, regnede væk,” siger Rikke. Der er kommet et samlet overnatningstal for campingpladser, hoteller og lystbådehavne, og ifølge tallene har Nordfyn samlet set oplevet en nedgang på 4,5%.

Det skyldes efter al sandsynlighed vejret. ”Hvis du ikke har en bestemt campingplads, som du altid kommer tilbage til, så er campingture ofte noget du bestemmer i sidste øjeblik. Derfor er det meget vejrafhængigt.”

Samtidig har Nordfyn ligesom resten af Danmark oplevet en nedgang i antallet af norske turister, og det skyldes den høje kurs i forhold til norske kroner, der gør ferie i Danmark dyrere for nordmænd.

Se hele evalueringen her.