Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Budgetaftale på plads.

Aftalen tager udgangspunkt i et uændret skatteniveau, nul gebyrer på byggesager, fortsættelse af de udvidede åbningstider i børnehaverne og lave takster på dagtilbudsområdet. Samtidig bliver de lave priser på byggegrundene fastholdt.

Bag budgetaftalen står et bredt flertal på 22 ud af 25 mandater, og det glæder borgmester Morten Andersen (V):

- Dermed er der bred opbakning til at fortsætte den økonomiske kurs. Vi er nået i mål med et budget, der opretholder det høje niveau på velfærdsområderne, samtidig med at vi understøtter indsatsen for, at Nordfyns Kommune også fremover er en attraktiv kommune at både bo og drive virksomhed i, siger borgmester Morten Andersen.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Nye folk på POP'en.

Lørdag den 1. oktober starter en ny æra på POP'en, når Maibrit Jensen og Peder Sandberg overtager styringen af værtshuset.

Det sker efter Poul Erik Damhave, der har bestyret POP'en i 20 år, efter en kræftsygdom, desværre måtte opgive kampen og er død.

Maibrit og Peder fortsætter værtshuset i Poul Eriks ånd, men har dog planer om hen ad vejen at komme med nye tiltag, når de er kommet igang bag baren.

Både Maibrit og Peder er tidligere værtshusholdere med henholdsvis Corner og Vikingen i Skibhuskvarteret.

Maibrit og Peder ønskes et varmt velkommen herfra.

Dårlige sælgere!

De nordfynske forretningsdrivendes evne eller vilje til at få kunderne til rent faktisk at købe ligger på et usædvanligt lavt niveau.

Det mener Søren Lybye. Han ejer firmaet Servicemind, der har lavet en undersøgelse af et halvt hundrede nordfynske butikkers standard, hvad angår service, kundebetjening, salgsevne og butikkernes fysisk udformning og udseende.

Undersøgelsen viser, at kun i 8,1 procents tilfælde forsøger butikkerne at få kunderne til at købe mere, end de efterspørger.

- Her står det virkelig grelt til på Nordfyn, betydeligt værre end andre steder, siger Søren Lybye.

Læs hele den interessante artikel på fyens.dk her.

Otterupløbet 2016.

I lørdags blev det 28. otterupløb sat igang og vejret var igen med arrangørerne i år.

488 løbere gik igang med henholdsvis 5 og 10 km ture klokken præcis 11 og 452 af løberne gennemførte.

Nislevgård var igen det størst tilmeldte hold med hele 217 tilmeldt.

Se alle vindere her.

Se billeder fra løbene her.

Fynsk Fodbold Award – årets nye fest...

...og festen er i Otterup.

DBU Fyn lægger hårdt ud med både Lis Sørensen, Hit Orchestra og Peter A.G., når de den 28. oktober afholder Fynsk Fodbold Award i Otteruphallerne for første gang. Aftenens konferencier bliver Anders Breinholt, og menuen byder på lækker italiensk buffet og masser af Albani-produkter – rammerne er lagt for en god fest!

DBU Fyn plejer at uddele årets priser løbende, men da de fik muligheden for at holde en event, der hylder breddefodbolden og de frivillige indenfor sporten, greb de den. Med stærke samarbejdspartnere som Nordfyns Kommune, Nordfyns Erhverv og Turisme, Sport Event Fyn og Albani var der god mulighed for at skabe noget stort.

”Vi har valgt at gå ind i samarbejdet som medarrangør, fordi det skal afholdes på Nordfyn. Det er vigtigt for os at brande Nordfyn som et sted hvor der sker noget, og på sigt vil vi gerne udvikle Otterup Hallerne til at blive et idræts- og kulturhus – der kan foregå meget andet end idræt i en sportshal”, fortæller Peter.

Læs mere her.

God nordfynsk opslutning.

Ved dette års Jobmesse Fyn var der en solid opbakning fra de nordfynske virksomheder. Der var nemlig hele 10 nordfynske virksomheder, der stod som udstillere ved årets store jobmesse! :-)

Ifølge formand for Arbejdsmarkedsudvalget Kim Johansen er det noget af et gennembrud, og det er samtidig med til at skildre Nordfyn som en aktiv erhvervskommune.

Det skriver merefyn.dk her.

Lisbeth Preisler Hansen udstiller.

Otterup Bibliotek frem til 25. oktober.

At male er for Lisbeth et fristed i hverdagen. Hun begyndte i 2000, hvor hun deltog i et kursus på Århus Kunstakademi. Lisbeth har siden deltaget i adskillige kursusforløb, bl.a. hos Ole Lindqvist på Århus Kunstakademi og Den Nye Kunstskole i Odense.

Inspirationen til billederne er ofte sansemæssige erindringer fra oplevelser i naturen. Motiverne dukker som regel først frem undervejs i processen, og det væsentlige for Lisbeth er at indfange en stemning fremfor en naturalistisk gengivelse som f.eks. i fuglebillederne, bræen på Svalbard eller rabarberne. I andre tilfælde har hun haft stor glæde af at prøve kræfter med mere konkrete opgaver som opstillinger og portrætter.

Vil du have del i 8 milliarder kroner?

Den 13. oktober arrangerer Nordfyns Erhverv og Turisme et fyraftensmøde med temaet ’fundraising’. Baggrunden for dette møde er, at der hvert år uddeles omkring 8 milliarder kroner fra private fonde, som alle virksomheder og foreninger kan søge. Men det kan være besværligt, ressourcekrævende og frugtesløst at søge disse midler, hvis I ikke ved, hvordan I gør det bedst.

NEET vil gerne hjælpe de nordfynske foreninger og virksomheder med at sætte turbo på deres virke ved at få del i midlerne. Det er vigtigt, at ansøgningerne er bygget rigtigt op. Der skal blandt andet være et budget og en god beskrivelse – og det er vigtigt at lægge den rigtige vinkel på for at komme i betragtning. Det er blandt andet det, vi skal høre om på mødet”, fortæller salgschef Jette Kærgaard, der har taget initiativ til mødet.

Læs mere her.

Huller i vejen.

Det er blevet meget nemmere for borgerne i Nordfyns Kommune at gøre opmærksom på huller i vejen, defekte vejskilte og meget andet. Kommunen har taget en app i brug, som gør det muligt at indberette problemer med et par tryk på mobilen.

Tag et billede, skriv en kort forklaring og tryk på send. Så nemt er det for borgerne i Nordfyns Kommune at indberette fejl og mangler til deres kommune.


Det hele sker i appen SKYHOST BORGER TIP, der kan hentes til iPhone, iPad og Android-enheder. Det er også muligt at indberette via kommunens hjemmeside.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Franz Rohde (C) har afprøvet BORGER TIP og kan varmt anbefale systemet.

Læs hele pressemeddelelsen her.

Vild med garn og pinde?

Medbring dit håndarbejde og lad pindene gløde sammen med andre nordfynske strikkere, når arrangementet ’Vild med garn og pinde?’ løber af staben på Otterup Bibliotek lørdag d. 1. oktober 2016 fra kl. 9-17. Inspirationsdagen rummer bl.a. nyheder indenfor strik til børn og voksne, samt udstillinger af materialer og modeller.

Der er også mulighed for at deltage i én workshop med LiVi Strik enten Dobbeltstrik eller Tofarvet patent. LiVi strik er en familievirksomhed med strik som omdrejningspunktet, og  Lillin Villadsen som en af hovedkræfterne og designeren bag de fleste modeller.

Billetter koster 175 kr., og kan købes på www.nordfynsbib.dk indtil tirsdag den 27. september 2016 kl. 17. Billetter inkluderer morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe og workshop.

Erhvervsundersøgelser i Kommunen!

Dansk Industri laver hvert år en undersøgelse af de 98 danske kommuner om kommunernes Erhvervsklima. I år er Nordfyns kommune faldet en smule tilbage fra en 56. plads til en 59. plads.

Det kunne man så kalde status quo - ca. i forhold til sidste år. Men det er det ikke! Faktisk er der store udsving på de 12 forskellige målinger der foretages.

Se DI's erhvervsklima for Nordfyn her.

I januar er der lavet en servicekulturundersøgelse, udarbejdet af Dansk ErhvervsFremme på vegne af Nord-fyns Kommune.

I sidstnævnte undersøgelse er Kommunens service overfor virksomhederne blevet bedre i forhold til året før, stik imod DI's undersøgelse der viser at Kommunen er gået 17 pladser tilbage i forhold til året før?

Ligeledes er Kommunen iflg. Dansk ErhvervsFremme gået frem på alle parametre på Sagsbehandling. Det harmonerer heller ikke med DI's undersøgelse, hvor Kommunen går 19 pladser tilbage i forhold til året før?

Så det er svært at finde ud af hvad der er rigtigt og forkert!

Se Dansk ErhvervsFremmes servicekultur rapport her.

Fjordens Dag - fantastisk.

Jubilæet sidste år måtte fejres i silende regn, sådan var det ikke i år. Et fantastisk flot sensommervejr havde bragt rigtig mange mennesker til Klintebjerg, der hyggede sig med de mange aktiviteter for både børn og voksne.

Der blev også langet en masse øl og pølser over diskene og båden der var i rutefart til Vigelsø havde meget travlt.

En dag af de mindeværdige.

Se stemningsbilleder her.

Frit Oplysningsforbunds tilbud.

Frit Oplysningsforbund har mange tilbud tilbud på Voksenundervisning i Otterup.

Bl.a. bliver der undervist i yoga, seniordans, blomsterbinding,læskreds og engelsk konservasion.

Der er rigtig mange tilbud, så det er bare at finde et der passer dig.

Se mulighederne her.

Fra frugtlager til boliger.

Ejeren af ejendommen Banepladsen 11 (det tidligere frugtlager), Otterup ønsker at etablere en tæt-lav boligbebyggelse med 20 boliger på sin grund.

Arealet henligger i dag som ubebygget og ikke-lokalplanlagt areal. Ejendommen ligger centralt i Otterup med gåafstand til flere indkøbsmuligheder og offentlige institutioner. Bygherre ønsker at etablere et tæt-lav byggeri med lejeboliger med henblik på udleje til ældre.

Grunden er 6.068 m2 og det samlede bebyggede areal vil maksimalt udgøre 2.000 m² fordelt på 20 boliger á 80-105 m². Bebyggelsesprocenten vil ligge på ca. 33.

Dette kan læses på Teknik & Miljøudvalgets dagsorden for mødet idag (7. sept.) her.

Hærværk og svineri ved andedammen.

Det er et værre svineri. Det er unge mennesker, der holder til ved andedammen, og de smadrer flasker og efterlader en masse skidt og møg, lyder det surt fra Børge Nielsen.

Af hensyn til dyrelivet havde Andelauget flyttet andedammens bord-bænkesæt om på græsområdet bagved, så larmen i det mindste ikke skulle finde sted lige ved fuglene.

Desværre gik der ikke særlig lang tid, før bord-bænkesættet blev ødelagt.

Det og mere skriver fyens.dk her.

117 af de lange til LIONS.

Den store omsætning blev skabt af 1050 besøgende, der i løbet af dagen betalte en rund 20'er for at komme ind i mylderet mellem borde fyldt med alt fra glas, porcelæn, gryder, gamle dåser, el-artikler, telefoner udkonkurreret af mobiltelefoner, over møbler til bøger og julepynt.

Tillykke til Lions der med et overskud på 117.000 kr. nu har lidt mere at dele ud af.

Det og mere kan læses på fyens.dk her.

Otterup Datastue starter op.

Første kursusdag i den nye sæson er mandag den 5. september.

Otterup Datastue holder til i et kælderlokale i Mejerigården. Du finder os ved at gå ind i smøgen ved IMERCO. Nedgangen til kælderen er lige til venstre, når du når ind på parkeringspladsen.

Lokalet er indrettet med computere med Windows 10, almindelig printer, farveprinter og projektor med skærm. Samt den helt uundværlige kaffemaskine.

Der er plads til 14 - 15 kursister på hvert hold.

Læs mere på datastuens hjemmeside her.

Seje børn styrer selv.

Sådan lyder sloganet i årets Alle Børn Cykler-kampagne, som kører fra 5.-18. september.

Mandag 5. september lyder starten på Alle Børn Cykler. Og 574 elever fra 28 klasser på de nordfynske skoler deltager i den landsdækkende kampagne fra Cyklistforbundet og Trygfonden.

Samlet set sætter 950 skoler fra 40 kommuner landet over således cykling på skoleskemaet over de to uger.

I løbet af kampagen vil cyklende ambassadører, konkurrencer og cykelarrangementer over hele landet få flere børn i sadlen.

Det og mere skriver fyens.dk her.