Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Virksomhedsdata:

navn: Otterup Guldsmedie
Ejer: Søren Jørgensen
Adresse: Jernbanegade 26, 5450 Otterup
Tlf.: 64 82 44 88
Grundlagt: 1992
Ansatte: 6
Hjemmeside: www.otterupguldsmedie.dk

Søren JørgensenOm indehaver og grundlægger Søren Jørgensen.

Søren er født i Odense og efter at have tilbragt 16 ungdomsår der, flyttede familien til Tørresø, hvor Sørens far drev Tørresø Guldsmedie. Her kom Søren, nærmest ved et tilfælde – efter en sportsskade - i lære.

I 1989 købte Søren forretningen og startede værksted i privatboligen i Otterup. Dengang var kundekredsen udelukkende guldsmedebutikker uden eget værksted.

1992 blev året hvor Søren tog springet og åbnede egen butik i Jernbanegade i Otterup, hvor han jo så kan fejre 20 års jubilæum til næste år!

Otterup Guldsmedie.

Produkter / services.

Otterup Guldsmedie er en alsidig forretning, med stort set alt til faget hørende af produkter. Et udvalg af produkterne kan ses på forretningens hjemmeside.

Ud over de produkter som videresælges fra grossister og fabrikker, så laver Søren selv smykker, når han har tid. Søren har en forkærlighed for opaler, der kommer fra Australien. Så det bliver til en del arbejde med disse smukke sten.

Salget.

Der sælges for tiden rigtig mange ure, Pandora og Troldekugler og når Søren har tid til at designe og producere egne ting, får de ikke love til at ligge længe i butikken.

Udviklingen af forretningen.

Da Søren startede forretningen, var han ikke ubetinget afhængig af kunder fra gaden, da han jo i forvejen havde mange virksomhedskunder. Det gjorde at der ikke var så meget pres på, som der normalt er, når man åbner en ny forretning.

Men udviklingen i både kunder og salg har været god frem til starten af finanskrisen. Her kan Søren mærke at det ikke ligefrem er ”livsnødvendige” produkter han sælger. Kunderne skal jo spare et eller andet sted og det bliver som oftest på materielle goder og livsstilsprodukter.

Så her under finanskrisen er Søren helt tilfreds med at være en af de kun 19 guldsmede i Danmark, der har eget værksted og derfor kan udføre arbejde for de mange forretninger der ikke selv har værksted.

Kunderne.

Størstedelen af Sørens kunder er naturligvis lokale, men han har også kunder så langt væk som Grønland og USA.

Forretningen nyder også godt af turistsæsonen, hvor mange der besøger Otterup og ferierer i her i omegnen, medbringer ure og smykker der trænger til en kærlig hånd.

Guldsmeden er meget glad for at konstatere at rigtig mange kommer tilbage gang på gang, hvilket jo gerne betyder, at de er tilfredse med det arbejde der bliver udført i forretningen.

Bedste oplevelse med virksomheden.

Gode oplevelser er der iflg. Søren heldigvis mange af. En af dem der virkelig varmer, er når folk kommer langvejs fra, for tredje, fjerde eller femte gang at handle hos Otterup Guldsmedie. Det er trods alt det bedste kvalitetsstempel når folk kommer tilbage igen og igen.

Fremtiden for virksomheden.

Det bliver jo ikke ligefrem nemmere at være en lille lokal forretning og man må hele tiden fokusere på hvordan man får flere kunder. Så Søren har valgt – som rigtig mange andre – at supplere sit salg via internettet, der jo unægtelig overtager meget salg fra butikkerne.

Fremtiden for Otterup.

Søren får den dystre mine på, når han skal svare på hvordan han ser fremtiden for Otterup. Mange af de små lokale forretninger forsvinder til fordel for kæder og centre. På en regnvejrsdag (som i dag!) kommer der ikke mange kunder i butikken. De vælger i stedet at tage til de store centre, hvor de kan gå i skjorteærmer indendørs og hvor alt er samlet på et sted.

Det er svært at konkurrere imod, med mindre man gør det til en livsstil at handle lokalt, for at værne om ens eget nærmiljø og dermed være med til at bevare 5450 Otterup som et levende og attraktivt område at være og bo i!